Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Δεν έχει γίνει εξαρχής γνωστό αν υπάρχουν νεκροί μεταξύ των ενόπλων.

Σε ενέδρα έπεσαν Σύροι στρατιώτες και αστυνομικοί (φωτ.αρχείου)Δεκάδες Σύροι αστυνομικοί νεκροί σε ενέδρα ενόπλων στα βόρεια της χώρας

Τουλάχιστον 120, ενδεχομένως και περισσότεροι, Σύροι άμαχοι, αστυνομικοί και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε ενέδρα εκατοντάδων ενόπλων και σε μάχες που ακολούθησαν στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας,
ανέφερε η κυβέρνηση της χώρας. Το περιστατικό –πρωτοφανές μέσα στους τέσσερις μήνες των διαδηλώσεων στη χώρα– συνέβη στο Τζισρ αλ-Σουγούρ.

Οι Αρχές, ανέφερε η κρατική τηλεόραση, κατάφεραν να λύσουν τη πολιορκία των «ενόπλων συμμοριών» σε μία από τις συνοικίες της πόλεις ενώ συνεχίζονται οι μάχες σε άλλες συνοικίες με αποτέλεσμα τον θάνατο και άλλων μελών των δυνάμεων ασφάλειας.

Αργότερα, έγινε όμως γνωστό ότι οι δυνάμεις ασφάλειας «έχασαν για λίγο» τον έλεγχο σε περιοχές της πόλης

Οι ένοπλοι, ανέφερε ακόμη η κρατική τηλεόραση, πυροβολούν κατά αστυνομικών και πολιτών ενώ χρησιμοποιούν αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες. Το ταχυδρομείο στην πόλη έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης, έγινε ακόμη γνωστό, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ άνδρες.

Η τηλεόραση χαρακτήρισε τα θύματα «μάρτυρες» και εξήγησε ότι οι άνδρες των δυνάμεων ασφάλειας κατευθύνονταν προς την πόλη μετά από «έκκληση των τρομοκρατημένων κατοίκων» για βοήθεια.

Επιπλέον, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα απαντήσει αποφασιστικά σε ένοπλες επιθέσεις αυτού του τύπου.


Στην ίδια πόλη ο στρατός διεξήγε τις τελευταίες ημέρες επιχειρήσεις κατά των πολιτών που διαδήλωναν κατά της κυβέρνησης. Σύμφωνα με ακτιβιστές 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το Σάββατο.

Τη Δευτέρα οι επικοινωνίες με την πόλη είχαν διακοπεί ενώ υπήρχαν και ανεπιβεβαίωτες αναφορές για μάχες ανάμεσα στον στρατό και οπλισμένους κατοίκους.

Σημειώνεται ότι η Συρία έχει αποδώσει μέρος των ταραχών που συγκλονίζουν τη χώρα εδώ και μήνες σε ένοπλες ομάδες από το εξωτερικό που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση.

Ανέφερε μάλιστα ότι έχει προχωρήσει σε συλλήψεις και σε κατασχέσεις οπλισμού που κάποιοι προσπαθούσαν να φέρουν παράνομα στη χώρα.

Από την έναρξη των ταραχών έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 1.200 πολίτες, υπολογίζουν οι αστυνομικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου