Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΡΕΠΠΑΣ: ΔΕΝ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟ ΣτΕ


Το ΣτΕ δεν έκρινε το δικό του προεδρικό διάταγμα υποστηρίζει ο υπουργός, Δ. Ρέππας, τονίζοντας ότι εάν αυτό είχε σταλεί στο ΣτΕ θα είχε εγκριθεί και δεν θα είχε δημιουργηθεί αναστάτωση στην τουριστική περίοδο. «Ουδέποτε κρίθηκε αντισυνταγματικό Προεδρικό Διάταγμα για το άνοιγμα των επαγγελμάτων που με δική μου υπογραφή εστάλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας», δήλωσε ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας.
Πρόσθεσε ακόμη πως «Όσον αφορά στο Π.Δ. για τα ταξί, ουδέποτε στάλθηκε στο ΣτΕ. Αν το Π.Δ. για τα ταξί είχε σταλεί εγκαίρως στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τότε δύο τινά θα μπορούσαν να συμβούν: Α) Το ΣτΕ, πράγμα βέβαιο, να εγκρίνει το σχετικό Π.Δ. και η χώρα να μην έχει δοκιμάσει αυτήν την αναστάτωση μέσα στην τουριστική περίοδο. Β) Το ΣτΕ να μην εγκρίνει το Π.Δ. και επομένως οι επαγγελματίες να μην έχουν κανένα λόγο να στραφούν εναντίον της Κυβέρνησης. Επειδή όμως, όχι μόνον η νομολογία, αλλά και οι πρόσφατες γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ συνηγορούν, είναι βέβαιο ότι θα ενέκρινε το Π.Δ. Δεν προκύπτει λοιπόν από πουθενά ότι υφίσταται θέμα συνταγματικότητας. Αντιθέτως μάλιστα».


Εκτιμάται ότι η απόφαση του ΣτΕ εκλαμβάνεται από το υπουργείο Υποδομών ως δικαίωση της θέσης του Γ. Ραγκούση για πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις του Δ. Ρέππα.
Λίγο αργότερα, σε ρόλο... πυροσβέστη ήρθε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, για να δηλώσει:
"Ποτέ στη χώρα μια κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε τόσο μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, όσο η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε ήδη θεσμοθετήσει την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Η πολιτική αυτή υλοποιείται και στον τομέα των μεταφορών. Έγινε για τα φορτηγά δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης με το Δημήτρη Ρέππα. Γίνεται, με τον Γιάννη Ραγκούση, για τα ταξί. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται κοινωνικά ανεύθυνες συμπεριφορές ορισμένων ιδιοκτητών ταξί, που αναστάτωσαν τη ζωή των ελλήνων πολιτών, να εμποδίσουν την υλοποίηση της πολιτικής μας για τα ταξί, η οποία έχει ως γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου