Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΜΠΑΜΑ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ: ΠΑΡΤΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ


Νέα παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου με συστάσεις προς τους Ευρωπαίους ηγέτες να δράσουν πιο γρήγορα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Η κρίση στην Ευρώπη "τρομάζει τον κόσμο" τόνισε. Η κρίση χρέους στην Ευρώπη "τρομάζει τον κόσμο" και οι ευρωπαίοι ηγέτες που αντιμετωπίζουν το ζήτημα, δεν το πράττουν όσο γρήγορα χρειάζεται, δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

"Περνούν μία οικονομική κρίση που τρομάζει τον κόσμο", είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος βρίσκεται στο Mountain View της Καλιφόρνιας.
Τα οικονομικά και δημοσιονομικά προβλήματα της Ευρώπης έχουν συμβάλει στην επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ, πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε και στην επανάσταση των αραβικών κρατών, τη λεγόμενη και "Αραβική Ανοιξη" που συνέβαλε στην αύξηση της τιμής των καυσίμων.
"Δεν έχουν ακόμη αναρρώσει από την κρίση του 2007 και δεν έχουν ακόμη αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις, με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπο το τραπεζικό τους σύστημα" δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.
"Γι' αυτό το λόγο, σήμερα, περνούν μια οικονομική κρίση που τρομάζει τον κόσμο και καταβάλλουν προσπάθειες να λάβουν υπεύθυνες αποφάσεις, όμως οι ενέργειές τους δεν είναι τόσο γρήγορες όσο θα έπρεπε να είναι" σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα που περιοδεύει στις πολιτείες της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ, στο πλαίσιο εκστρατείας για την χρηματοδότηση της προεκλογικής του καμπάνιας για το 2012, αντιμετωπίζει μειωμένα ποσοστά αποδοχής, εξαιτίας της ανησυχίας των ψηφοφόρων για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που δεν υποχωρούν και ενδεχομένως να σημάνουν ένα νέο κύκλο ύφεσης.
Ηδη ο δημοκρατικός Πρόεδρος έχει θέσει επί τάπητος ένα νέο πρόγραμμα κινήτρων, ύψους 440 δισ. ευρώ για την δημιουργία θέσεων εργασίας και τις φοροαπαλλαγές σε μικρές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου