Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΕΦΟΡΙΕΣ, ΤΕΛΩΝΕΙΑ, ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Αυξάνονται οι αντιδράσεις των εργαζόμενων στα μέτρα της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες να κλιμακωθούν οι απεργίες σε διάφορους κλάδους. Ετσι, σε μια χρονική στιγμή που σχηματίζονται ουρές στις εφορίες για σειρά θεμάτων που απασχολούν τους φορολογούμενους, εφοριακοί, αλλά και τελωνειακοί βάζουν 48ωρο λουκέτο σήμερα και αύριο, γεγονός που θα δημιουργήσει το αδιαχώρητο από την Πέμπτη.

Παράλληλα, η απεργία προκαλεί ένα ακόμη χτύπημα στην προσπάθεια αύξησης των εσόδων, ενώ θα δημιουργήσει και προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της αγοράς. Σε απεργία σήμερα και αύριο προχωρούν και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο.
Σε απεργιακό κλοιό εισέρχεται ο χώρος της Υγείας, με τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ να προχωρούν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισε διαρκείς κινητοποιήσεις ως τις 20 Οκτώβρη που ενσωματώνουν και τις δύο πανεργατικές απεργίες ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ στις 5 και στις 19 Οκτώβρη.
Ειδικότερα, από χθες οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν ανοιχτές Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία, συμβολικό κλείσιμο κόμβων με διανομή ενημερωτικού υλικού προς τους πολίτες. Την Πέμπτη προχωρούν σε τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας (11 π.μ. με 3 μ.μ.) ενώ έχουν προγραμματίσει νέα στάση εργασίας στις 13 Οκτώβρη και πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτώβρη. Στάση εργασίας την Πέμπτη 11 π.μ.-2 μ.μ. και από τους γιατρούς.
Κινητοποιήσεις
Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, αντιδρούν στην εργασιακή εφεδρεία, στην έκτακτη φορολόγηση, στις περικοπές των συντάξεων κ.ά.Πρόγραμμα κινητοποιήσεων από σήμερα μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου, αποφάσισε η ΠΟΕ - ΟΤΑ αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων προγραμματίζονται καταλήψεις σε δημαρχεία, δημοτικά αμαξοστάσια, ΧΥΤΑ και κεντρικές αρτηρίες. Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν προγραμματίσει μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ αύριο θα πραγματοποιήσουν καταλήψεις στα δημαρχεία από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου.
Παράλληλα η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους συλλόγους εργαζομένων να προχωρήσουν στο συμβολικό αποκλεισμό κεντρικών οδών από τις 12.00 μ. μέχρι τις 12.30 μ.μ. Την Πέμπτη, στις 6.00 το απόγευμα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή και την Παρασκευή έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι». Στις 11.00 το πρωί της ίδιας ημέρας έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Δήμοι
Το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στους δήμους θα απέχουν από κάθε υπερωριακή εργασία. Τέλος, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, θα προχωρήσουν σε καταλήψεις των δημοτικών γκαράζ αλλά και των ΧΥΤΑ. Οι καταλήψεις θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τις 5 Οκτωβρίου οπότε αρχίζει η 24ωρη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Χθες, ειδικοί φρουροί της Ελληνικής Αστυνομίας «κατέλαβαν» το Λυκαβηττό και πρωί ? πρωί ύψωσαν μεγάλο πανό που έγραφε «Η ΕΛ.ΑΣ. πενθεί» διαμαρτυρόμενοι για τη δραματική μείωση των μισθών των αστυνομικών. Παράλληλα, εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ απέκλεισαν το υπουργείο Υγείας διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των κονδυλίων.
στις 10:15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου