Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Το Μεσοπρόθεσμο επί τάπητος στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής



Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα κυβερνητική σύσκεψη, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή.


Στο επίκεντρο της συζήτησης πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι η πορεία με την οποία υλοποιείται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, προκειμένου ο κ. Παπανδρέου να έχει πλήρη εικόνα εν όψει της τηλεδιάσκεψης με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στις 19.50 ώρα Ελλάδος.


Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Δημήτρης Ρέππας, Ηλίας Μόσιαλος, Γιάννης Ραγκούσης, Χρήστος Παπουτσής, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Καστανίδης και Παύλος Γερουλάνος.

Τι θα ζητήσει ο πρωθυπουργός στην τηλεδιάσκεψη

Οι Παπανδρέου - Μέρκελ - Σαρκοζί θα συζητήσουν για την πρόοδο στην εφαρμογή των συμφωνιών της 21ης Ιουλίου, την έγκριση, δηλαδή, από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια του νέου μηχανισμού βοήθειας (EFSF) και τις αντιστάσεις που υπάρχουν σε ορισμένα κράτη, καθώς και την υλοποίηση του PSI, του μηχανισμού εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων.

Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει να πέσουν οι τόνοι της κριτικής για την Ελλάδα και να πάψουν οι διαρροές σεναρίων πτώχευσης και εναλλακτικών πλάνων για την περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ, γιατί δυναμιτίζουν την προσπάθεια που γίνεται.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, καθώς και την ανάληψη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Τέλος, θα τονίσει στους συνομιλητές του την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις.

Στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια επικρατεί η εκτίμηση ότι έχει εξασφαλιστεί η έκτη δόση, ωστόσο ανησυχούν για τους προσεχείς μήνες.

Προκειμένου να βελτιωθεί το κλίμα, προετοιμάζονται δυναμικές κινήσεις και επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών για να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και μαζί η χαμένη αξιοπιστία της κυβέρνησης.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμούν ότι αν αυτές τις ημέρες γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια από την πλευρά της Ελλάδας, θα αφαιρεθεί κάθε επιχείρημα από όσους δεν επιθυμούν την εφαρμογή των συμφωνιών της 21ης Ιουλίου και σταδιακά θα αρθούν τα εμπόδια.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου