Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ



Η Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται μπροστά σε μια ελεγχόμενη ή και μη ελεγχόμενη χρεοκοπία, τόνισε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ και της ΗELEXPO. Τόνισε παράλληλα ότι δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα, «όσο είσαι μέσα στο λάκκο των λεόντων με λιοντάρια ελληνικά, ευρωπαϊκά και όχι μόνο».


«Πρέπει να παλέψεις να βγεις από το λάκκο των λεόντων και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να νικήσεις στο επίπεδο της εξουσίας στην Ελλάδα και αποδέσμευση από την ΕΕ. Αυτό είναι ρεαλιστικό για τη διαγραφή του χρέους», τόνισε.
Χαρακτήρισε ακόμη την εργασιακή εφεδρεία «προγραμματισμένη ανεργία και μισοανεργία για ένα πολύ μεγάλο μέρος των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση». Προέβλεψε ακόμη ότι το μέτρο θα οδηγήσει στη συνολική χειροτέρευση της ζωής και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα μιας και, όπως είπε, «θα χρησιμοποιηθούν σαν παράγοντας πίεσης των μισθών ακόμα πιο κάτω και για γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης».
ΣΤΙΣ 23:49

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου