Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτά είναι τα ονόματα των οφειλετών του Δημοσίου


Αυτά είναι τα ονόματα των οφειλετών του Δημοσίου
Όμως η είσπραξη μεγάλου μέρους από τα 30 δισ. είναι στον αέρα

Τα στοιχεία 6 χιλιάδων νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγαλύτερες από 150.000 ευρώ, που συνολικά φτάνουν στα 30 δισ., δημοσιοποίησε πριν από λίγο το υπουργείο οικονομικών.
Αφορούν σε ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών με ημερομηνία λήξης έως 5/9/2010 και με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής έως την ημερομηνία άντλησης 5/9/2011.



Στις συγκεκριμένες καταστάσεις δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής και οι οφειλές για την καταβολή των οποίων έχει διαταχθεί αναστολή με δικαστική απόφαση.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο οργανισμός του Δημοσίου, ΟΣΕ, με χρέη 1,26 δισ. ευρώ, ενώ συμπεριλαμβάνονται η Ολυμπιακή Αεροπορία, η - κλειστή εδώ και χρόνια - ΚΥΔΕΠ, η ΠΑΕ ΑΕΚ, ο οργανισμός αστικών συγκοινωνιών, και πολλές εταιρίες που έχουν βάλει λουκέτο, με αποτέλεσμα η είσπραξη μεγάλου μέρους από τα 30 δισ. να είναι στον αέρα.

Θα ακολουθήσει η ανάρτηση των ληξιπροθέσμων οφειλών φυσικών προσώπων μετά την ολοκλήρωση της υπό εξέλιξη διαδικασίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την επιτάχυνση της οποίας έχει ζητήσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου