Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Κομματάρχες παλαιάς κοπής οι πατέρες του έθνους

Από το ΕΘΝΟΣ
Πατέρες του έθνους έχουν χαρακτηριστεί, αλλά σαν κομματάρχες παλαιάς κοπής συμπεριφέρονται. Η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο, κι αυτοί την εκλογική τους πελατεία προτάσσουν. Μέχρι τώρα ακούσαμε δηλώσεις και έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις στις μεταρρυθμίσεις με επιχειρήματα όπως οι 2.000 ταξιτζήδες που... έχει μία βουλευτής, ή η κατανάλωση πετρελαίου στη Βόρεια Ελλάδα που είναι μεγαλύτερη. Βεβαίως τα φαινόμενα και οι συμπεριφορές που πηγάζουν απευθείας από τις λογικές Μαυρογιαλούρου είναι πολύ περισσότερα και φτάνουν στο σημείο η προστασία του κλητήρα του τάδε υπουργείου ή του υπαλλήλου της δείνα ΔΕΚΟ να προτάσσεται των μεταρρυθμίσεων και της σωτηρίας της πατρίδας. Δυστυχώς οι παλαιοκομματικές λογικές και αντιλήψεις, τα μικροκομματικά συμφέροντα, το πολιτικό κόστος και προπαντός τα ψηφαλάκια είναι εδώ, κυρίαρχα, πανταχού παρόντα και απειλούν την επιβίωση της χώρας.

Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις το γεγονός ότι καθημερινά βουλευτές επιχειρούν παρεμβάσεις σε τραπεζίτη, ώστε να αποτρέψουν το κλείσιμο ζημιογόνων καταστημάτων στα οποία εργάζονται ψηφοφόροι τους και το άνοιγμα άλλων σε περιοχές όπου είναι ελλιπής η παρουσία της τράπεζας; Αλλά με τέτοια μυαλά και τέτοιες πράξεις δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να δικαιώνουν όσους κατηγορούν το πολιτικό προσωπικό για ανεπάρκεια, ιδιοτέλεια και μικροπολιτικό συμφέρον.
Κι αυτά γίνονται τη στιγμή που η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξουν το κράτος και θα δημιουργήσουν μία ανταγωνιστική οικονομία, αποδεικνύοντας πως απαιτούνται βαθύτατες μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα με προεξάρχουσα την κατάργηση του σταυρού προτίμηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου