Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Αλταφάζ: «Πιο γρήγορα η επιστροφή της Ιρλανδίας»

Αλταφάζ: «Πιο γρήγορα η επιστροφή της Ιρλανδίας»

«Μπορεί να επανέλθει στις αγορές παρά τη χρηματιστηριακή κρίση»


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε σήμερα αποστάσεις από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην εκτίμησή της για την ιρλανδική οικονομία, τονίζοντας ότι το Δουβλίνο «μπορεί να επανέλθει στις χρηματαγορές», παρά τη διεθνή χρηματιστηριακή αναταραχή.


«Εμείς νομίζουμε ότι οι προϋποθέσεις είναι συγκεντρωμένες για να είναι αξιόπιστη μια επάνοδος της Ιρλανδίας στις χρηματαγορές», ανέφερε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν.

«Στις δηλώσεις μας κανονικά είμαστε επιφυλακτικοί, αναφορικά όμως με την Ιρλανδία, είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι», πρόσθεσε ο κ. Αλταφάζ, εστιάζοντας σε τρεις παραμέτρους: στην ανάκαμψη του χρηματοπιστωτικού τομέα στην Ιρλανδία, στην ανακεφαλαιοποίηση μεγάλων τραπεζών της, στην ανάκαμψη της οικονομίας της. Πάντως, ο κ. Αλταφάζ αρνήθηκε να προσδιορίσει την πιθανή χρονική περίοδο επανόδου στις χρηματαγορές του Δουβλίνου.

«Η τοποθέτηση του κ. Αλταφάζ έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις προ διημέρου δημοσιευθείσες εκτιμήσεις από το ΔΝΤ για την ιρλανδική οικονομία», επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές στις Βρυξέλλες.

Πάντως το ΔΝΤ είναι τώρα λιγότερο αισιόδοξο για την Ιρλανδία, όπως δείχνει η τελευταία έκθεσή του, συγκριτικά με τον Ιούλιο, όταν μία αντιπροσωπεία του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου