Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΚΑΔΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΣΕ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΚΕΡΜΠΑΛΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ


Τουλάχιστον 16 Ιρακινοί σκοτώθηκαν και πάνω από 30 τραυματίστηκαν από τέσσερις εκρήξεις που σημειώθηκαν στην Κερμπάλα, στο νότιο Ιράκ, αναφέρει η αστυνομία. Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε έξω από κυβερνητικό κτίριο, όπου πολίτες περίμεναν στην ουρά για να εκδώσουν ταυτότητες και διαβατήρια και ακολούθησαν τρεις εκρήξεις λίγο μετά την άφιξη των υπηρεσιών επειγόντων περιστατικών.


Πανικόβλητοι οι άνδρες ασφαλείας άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα για να απομακρύνουν τους περαστικούς. Από τις εκρήξεις καταστράφηκαν οι προσόψεις γειτονικών κτιρίων και πήραν φωτιά κάποια σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Όπως δήλωσαν ιατρικές πηγές ο αριθμός των θυμάτων, νεκρών και τραυματιών, αναμένεται να αυξηθεί.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη των επιθέσεων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Άλλη μία βομβιστική επίθεση στην ίδια πόλη προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων ατόμων την Πέμπτη.

Η Κερμπάλα, ιερή πόλη για τους σιίτες, νοτιοδυτικά της Βαγδάτης, αποτελεί συχνά στόχο επιθέσεων σουνιτών ισλαμιστών με θύματα σιίτες προσκυνητές που συρρέουν στους ναούς της πόλης.

Ωστόσο, μετά το ξέσπασμα της περιόδου 2006-2007, τα περιστατικά βίας τόσο στη Κερμπάλα όσο και στη χώρα γενικότερα, έχουν μειωθεί. Σημειώνεται ότι ως το τέλος του έτους θα έχουν αποχωρήσει οριστικά από το Ιράκ οι αμερικανικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου