Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ Ο ΤΡΟΪ ΝΤΕΪΒΙΣ


Στην εκτέλεση του Τρόι Ντέβις, ο οποίος είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για την δολοφονία ενός αστυνομικού, σε μια υπόθεση που προσέλκυσε την διεθνή προσοχή και τέθηκε στο επίκεντρο των προσπαθειών να καταργηθεί η θανατική ποινή, προχώρησαν σήμερα οι Αρχές την πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Οι συνήγοροι του Ντέιβις, ο οποίος είχε καταδικαστεί για την δολοφονία ενός λευκού αστυνομικού το 1989, είχαν καταγγείλει ότι τα στοιχεία σε βάρος του ήταν ψευδή και παραπλανητικά ενώ οι επτά από τους εννέα μάρτυρες βάσει των καταθέσεων των οποίων κρίθηκε ένοχος είχαν ανακαλέσει ή αμφισβητήσει όσα είχαν πει.
Ο Ντέιβις θανατώθηκε στις 06:08 (ώρα Ελλάδας) με τη χορήγηση θανατηφόρου ενέσιμου διαλύματος χημικών ουσιών σε φυλακή στο Τζάκσον της Τζόρτζια, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να απορρίψει την τελευταία έφεση της υπεράσπισης.
Γαλλία: Δεν εισακούστηκαν οι εκκλήσεις για επιείκεια
Τη λύπη του για την εκτέλεση του Αμερικανού Τρόι Ντέιβις εξέφρασε το Παρίσι, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του στη θανατική ποινή, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
"Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας γιατί πολλές εκκλήσεις για επιείκεια δεν εισακούστηκαν. Η Γαλλία επαναλαμβάνει την αντίθεσή της στην εσχάτη των ποινών, όπου και υπό όποιες συνθήκες εφαρμόζεται", προστίθεται στην ανακοίνωση. "Η Γαλλία θυμίζει ότι κάθε δικαστικό λάθος στην εφαρμογή του είναι μη αναστρέψιμο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου