Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Στρατός και δικαστές στον ''πόλεμο'' για τα σκουπίδια

aporrimmatofora_17-10-2011
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αποφάσιζε να θέσει το στρατό στην... υπηρεσία των σκουπιδιών, το δικαστήριο ανέβαλε τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ειδικότερα, το Πρωτοδικείο της Αθήνας ανέβαλε, τελικά, για το πρωί της Τρίτης τη συζήτηση της αίτησης που έχει υποβάλει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, λόγω της αποχής των δικηγόρων μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, δεν χορήγησε άδεια παράστασης στους συνηγόρους των δύο πλευρών.



Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας του Δήμου ζήτησε από το Δ.Σ.Α. να του χροηγήσει άδεια, ωστόσο ο Σύλλογος απέρριψε το αίτημα.

Σύμφωνα με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας η εν λόγω υπόθεση δεν εμπίπτει σε αυτές για τις οποίες είναι υποχρεωτική η χορήγηση άδειας.

Με βάση αυτό το δεδομένο, οι δικηγόροι των εργαζομένων ζήτησαν την αναβολή της δίκης.

Αρχικά το δικαστήριο δεν είχε απορρίψει το αίτημα αναβολής, με αποτέλεσμα η πλευρά των συνηγόρων των εργαζομένων να ζητήσει την εξαίρεση της προέδρου, η οποία, μάλιστα, ζήτησε την αυτοεξαίρεσή της.

Τελικά και αφού απορρίφθηκαν τα αιτήματα εξαίρεσης και αυτοεξαίρεσης, το δικαστήριο προχώρησε στην αναβολή της συζήτησης.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση αναθέτει στο στρατό την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανταποκρίθηκε θετικά σε σχετικό αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών και είναι διατεθειμένο να διαθέσει απορριμματοφόρα του στρατού και 170 οδηγούς, χωρίς να συμμετάσχουν στρατιώτες στη διαδικασία της αποκομιδής.

Σημειώνεται, πως είχε προηγηθεί δήλωση του δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος υποστηριξε πως το μόνο που απομένει για την αποκομιδή είναι να συμμετάσχει ο στρατός.

Τέταρτη εισαγγελική έρευνα για την απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ !

Νέα εισαγγελική παραγγελία για έρευνα σχετική με την απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ διατάχθηκε τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, μετά από εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ( εισαγγελικής έρευνας).

Αφορμή για τη νέα έρευνα αποτελούν εξαγγελίες των εργαζομένων στους δήμους για καταλήψεις σε δημόσια κτήρια και αμαξοστάσια.

Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν είναι βάσιμες οι εξαγγελίες και σε δεύτερη φάση εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της πρόκλησης σε τέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος.

Σημειώνεται, ότι πρόκειται για την τέταρτη, κατά σειρά, παραγγελία της Εισαγγελίας σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μέσα σε δέκα ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου