Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ


Bασικοί άξονες

  1. Βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση της Εθνικής Οικονομίας με δημοκρατικό σχεδιασμό, με κλαδικές πολιτικές και με έμφαση στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα.  
  2. Πραγματική και όχι φραστική πάταξη της φοροδιαφυγής, ενίσχυση των εισπρακτικών μηχανισμών, για την είσπραξη των οφειλομένων από τη διαπλοκή και γενναία φορολογική μεταρρύθμιση, με έμφαση στην άμεση φορολογία των εχόντων και κατεχόντων και δραστική μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
  3.  Δημιουργία ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πυλώνα με καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα.
  4. Υπεράσπιση του δημόσιου παραγωγικού χώρου που δεν ιδιωτικοποιείται σε κλάδους, όπως η Ενέργεια, οι Τηλεπικοινωνίες, το Νερό και οι βασικές συγκοινωνιακές και μεταφορικές υποδομές.
  5. Επανασχεδιασμός της Δημόσιας Διοίκησης με αξιοπιστία, λειτουργικότητα, διαφάνεια, αξιοκρατία και ικανότητα ανταπόκρισης στον κοινωφελή αναπτυξιακό και ρυθμιστικό ρόλο της.
  6. Προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης και του ΕΣΥ.
  7. Άμεση επιθετική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους μέσα στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο, μαζί με τις άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες που βρίσκονται σε συνθήκες υπερχρέωσης για την επίτευξη γενναίας διαγραφής τμήματος του χρέους, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και μείωση των επιτοκίων.
  8. Δε θα επιτρέψουμε αναδιάρθρωση του χρέους, που θα ισοδυναμεί με πιστωτικό γεγονός, με καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων και πρόσθετες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
  9. Ο φαύλος κύκλος χρέους – ύφεσης – χρέους πρέπει να σπάσει.
  10. Στήριξη του βιοτικού επιπέδου των ανέργων και των χαμηλά αμειβόμενων εργαζομένων και συνταξιούχων που έχουν πληγεί ήδη με βαναυσότητα και φυτοζωούν στο κοινωνικό περιθώριο.
  11. Ενίσχυση των σταθερών μορφών εργασίας, με επαναφορά όλων των κεκτημένων κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, μέσα από την ελεύθερη συλλογική διαπραγμάτευση εργοδοτών και εργαζομένων και με καταλυτικό το ρυθμιστικό ρόλο του Κράτους.
  12. Αναδιοργάνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με σχέδιο άμεσης ενίσχυσής τους μέσω του ΕΣΠΑ και της σταθερής ροής χρηματοδότησης μέσω του κρατικού τραπεζικού πυλώνα.
Η γνώση μας είναι η γνώση των πολλών, των αγνών και τίμιων Ελλήνων πολιτών που στρατεύτηκαν διαχρονικά στο ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με την ισχυρή θέλησή τους, για έναν αγώνα θέσεων απέναντι στο Νεοφιλελεύθερο Σύστημα που κυβερνά τη Χώρα.
Αυτό είναι το βασικό μας εργαλείο, το συγκριτικό μας πλεονέκτημα που μπορεί να διαλύσει τη βεβαιότητα της ήττας που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια η ασκούμενη πολιτική από τη σημερινή κυβερνητική και κομματική ηγεσία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου