Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΤΣΕΛΗ - Δύο «όχι» και ένα «ναι» από τη Λούκα


Δύο «όχι» και ένα «ναι» από τη Λούκα
Από το ΕΘΝΟΣ
Η πρώην υπουργός αρνήθηκε να ψηφίσει το άρθρο "37" και να παραιτηθεί, δηλώνει ότι "ήμουν και θα είμαι ΠΑΣΟΚ"


Με δύο αρνήσεις και μία κατάφαση "σφράγισε" τη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ η Λούκα Κατσέλη. Η άρνησή της να υποβάλει την παραίτησή της πριν από την ψηφοφορία, όπως της ζήτησε ο πρωθυπουργός, αλλά και να ψηφίσει θετικά για το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου την οδήγησαν τελικά εκτός κόμματος ύστερα από 35 χρόνια. "Ημουν και θα είμαι ΠΑΣΟΚ", δήλωσε η πρώην υπουργός, δίνοντας ένα "στίγμα" για τις επόμενες κινήσεις της.

Προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο και ζυμώσεις, προκειμένου να υπερψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο που θα οδηγούσε τη χώρα ενώπιον της 6ης δόσης. Πολλοί ήταν οι βουλευτές που είχαν σοβαρές ενστάσεις, αλλά μετά τη συνάντησή τους με τον Γιώργο Παπανδρέου αποφάσισαν να στηρίξουν "έστω και με πόνο ψυχής", έστω και για "τελευταία φορά", τις αναγκαίες ρυθμίσεις προκειμένου να μην υπάρξει διακοπή των διαπραγματεύσεων.
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε και η Λούκα Κατσέλη που για μία ακόμη φορά επέμεινε στην άρνησή της να ψηφίσει το άρθρο 37. "Λούκα παραιτήσου", φέρεται να της είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, για να εισπράξει μία ακόμη άρνηση από την πρώην υπουργό. Πριν ακόμη ολοκληρωθεί η ψηφοφορία στην Ολομέλεια, η επιστολή διαγραφής είχε σταλεί. Σε αυτήν, περιγράφονται οι πολιτικοί λόγοι που "έδειξαν" στην κ. Κατσέλη την έξοδο, αλλά διαφαίνεται και μια προσωπική πικρία που ένας τόσο κοντινός του άνθρωπος -από τα φοιτητικά τους χρόνια στις ΗΠΑ ακόμη- δεν τον στήριξε σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή.
Παιχνίδια της ιστορίας
Κάποτε στην Αμερική η Λούκα, ο Γιώργος και ο Αντώνης...
Σε προσωπικό επίπεδο, η σχέση του Γιώργου Παπανδρέου με τη Λούκα Κατσέλη χρονολογείται από τη δεκαετία του '70.
Η νεαρή και -κατά κοινή ομολογία- πανέμορφη Λούκα είχε ξεκινήσει τις σπουδές της το 1969 στο Smith College, όπου συνάντησε τον Ανδρέα Παπανδρέου και εντάχθηκε στο ΠΑΚ.
Λίγο αργότερα, στην περιοχή της Μασαχουσέτης, πολύ κοντά στο Smith, έφτασε και ο Γ. Παπανδρέου για τις δικές του σπουδές.
Ηταν τότε που ο νυν πρωθυπουργός και ο Αντώνης Σαμαράς μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο, φοιτώντας στο πανεπιστήμιο Αμχερστ της Μασαχουσέτης. "Ημασταν κοντά και κάναμε πολλή παρέα.
Ιδιαίτερα ο Γιώργος, η Λούκα και ο Αντώνης", μας λέει ο τότε συμφοιτητής τους Στέφανος Μανουηλίδης.
"Οι πολιτικές συζητήσεις τους και οι αγωνίες τους για την Ελλάδα είχαν κάνει τους 3 τους αχώριστους...".
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου