Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΣΑΡΚΟΖΙ: ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ

Έτοιμος να υπερασπιστεί «με όλες του τις δυνάμεις» την Ευρώπη δήλωσε σήμερα ο Νικολά Σαρκοζί, σε σύντομη ομιλία του που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα TF1 και France2. «Θα πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις για να διατηρήσει την αλληλεγγύη και την ισχύ της η Ευρώπη» ανέφερε ο γάλλος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι τώρα πρέπει «να καταφέρουμε να βάλουμε στο σωστό δρόμο» την Ελλάδα και την Ιταλία.
«Αυτή είναι η κληρονομιά που λάβαμε από τους παππούδες και τους πατεράδες μας, δεν έχουμε το δικαίωμα να την σπαταλήσουμε», τόνισε ο κ. Σαρκοζί μετά την τελετή που πραγματοποιήθηκε στα Ηλύσια Πεδία για το τέλος του Α' Παγκόσμιου Πολέμου.

Σύμφωνα με τον γάλλο πρόεδρο, για τη Γαλλία και τη Γερμανία υπάρχουν δύο λύσεις. «Η σύγκλιση και η ειρήνη ή η διχόνοια και η σύγκρουση. Η σύγκλιση και η ειρήνη είναι η Ευρώπη. Θα υπερασπιστώ αυτή την Ευρώπη με όλες μου τις δυνάμεις. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», επισήμανε. «Η Ευρώπη είναι ένα κεκτημένο, είναι ένα κεκτημένο που πρέπει να υπερασπιστούμε.»
«Αυτό που χρειάζεται», πρόσθεσε ο κ. Σαρκοζί, «είναι να καταφέρουμε να βάλουμε στο σωστό δρόμο την Ελλάδα, κάτι που έχει αρχίσει να γίνεται, τους Ιταλούς φίλους μας, κάτι που έχει αρχίσει να γίνεται»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου