Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Μια Ανοικτή Επιστολή Σαμαρά

 Ο Πατριωτικότεος!!!!!ΓΖ
Tου Μπαμπη Παπαδημητριου

Οπαδοί του νεο-πατριωτισμού λένε πως οι σκληροί Ευρωπαίοι, που εξακολουθούσαν μέχρι χθες να ζητούν ως απαραίτητη την «προσυπογραφή» των Ελλήνων πολιτικών, επιδιώκουν «να κάνουν τον Σαμαρά δηλωσία». Θεωρούν, αν και χωρίς αποδείξεις, ότι η περίφημη «υπογραφή» ζητείται προκειμένου να καμφθεί το φρόνημα του υπογράφοντος και, τελικά, να αποδεχθεί τα αντίθετα από όσα πιστεύει σωστά. Μεταξύ των υποστηρικτών του νέου «εθνικού» συμφέροντος, όπως και στον πολιτικό λόγο που εκφέρουν οι πολιτικοί μας, υπάρχουν σκοπιμότητες και απελπιστική ετεροδοξία. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να μην κατανοεί ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ότι η επιμονή του στο σύνθημα της «επαναδιαπραγμάτευσης» εξηγεί την καχυποψία των εταίρων και δανειστών μας.


Κάθε τίμιος άνθρωπος θα συμφωνούσε να βάλει την υπογραφή του κάτω από όσα υποστηρίζει. Ακόμη περισσότερο, ένας πολιτικός αρχηγός, που συστηματικά εξηγεί πως «συμφωνεί σε όλα», δεν πρέπει να έχει τον παραμικρό δισταγμό στην απόθεση της υπογραφής του εκεί που είναι ο «λόγος» του, τουλάχιστον σε επίρρωση των πέντε και ίσως πολλών άλλων ακόμη ενεργειών και πράξεων που δηλώνουν ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι ειλικρινής και δεν έχει δύο πρόσωπα.

Εύκολα ξεχνούμε. Σχεδόν συγχωρούμε στους πολιτικούς μας. Με την ίδια ευκολία που τους φορτώνουμε τα πάντα. Υποψιάζομαι τους λόγους. Ο «Ανδρέας» μάς έμαθε να νομίζουμε ότι υπάρχει πράγματι ο «κυρίαρχος λαός», ο οποίος, τελικά, παίρνει την κεφαλή των πολιτικών και, σε κάθε περίπτωση, είναι τόσο «σοφός» ώστε να κατευθύνει σωστά τον τόπο. Αν όμως, ως ψηφοφόροι, ήμασταν δίκαιοι, θα πιέζαμε ήδη αφόρητα τον κ. Σαμαρά να υπογράψει. Μόνον και μόνον γιατί θα αγωνιούσαμε να διορθώσουμε το λάθος που κάναμε όταν δεν απαιτήσαμε από τον Γιώργο Παπανδρέου να υπογράψει το νέο συμβόλαιο με τον λαό, όταν πιστεύσαμε στο ψευδεπίγραφο «λεφτά υπάρχουν» και το πρόβλημα είναι πως «κάποιοι τα κρύβουν».

Η ομάδα Σαμαρά πλασάρει την «επαναδιαπραγμάτευση» ως κίβδηλο αντίγραφο του παπανδρεϊκού συνθήματος. Οι δύο μοιραίοι πολιτικοί σχηματισμοί εξακολουθούν να καλλιεργούν φρούδες ελπίδες, αντί να κάνουν τη δύσκολη δουλειά της αναδιοργάνωσης ενός αποτελεσματικότερου, μικρότερου και φθηνότερου κράτους. Τα κομματικά επιτελεία προτιμούν την εύκολη δουλειά της προπαγάνδας αντί της δύσκολης εργασίας των ρεαλιστικών στόχων.

Θυμηθείτε ότι ο κ. Σαμαράς είχε δημοσίως τοποθετηθεί, ευθύς μετά την υπογραφή της πρώτης δανειακής σύμβασης, πως θα τηρήσει πλήρως όσες δεσμεύσεις αναλάμβανε η απελθούσα κυβέρνηση Παπανδρέου. Το ίδιο επιχειρεί να κάνει και τώρα, ενώπιον της νέας, μεγαλύτερης, σύμβασης. Με την προσθήκη, λόγω των εκτάκτων περιστάσεων, ότι έδωσε την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση Παπαδήμου και θα υπερψηφίσει, όπως υπόσχεται, όσα συμφωνηθούν με το Νέο Πολυετές Πρόγραμμα.

Πολύ φοβούμαι ότι ο Αντώνης Σαμαράς, υπάκουος σε κακές συμβουλές, διαπράττει μέγα σφάλμα. Δεν λέγει την αλήθεια! Αυτό ακριβώς διαισθάνονται και οι εταίροι και δανειστές μας. Αυτό ακριβώς τους οδηγεί από ένστικτο στην πεποίθηση ότι η Ελλάδα συνεχίζει με τον Παπαδήμο όσα έκανε με τον Παπανδρέου: να λέει και να ψηφίζει άλλα από εκείνα που πραγματικά κάνει· να δίνει υποσχέσεις, στις οποίες όμως δεν πιστεύει, ούτε υποστηρίζει με παρρησία μπροστά στον ελληνικό λαό, στον οποίο «δείχνει» ως καταπιεστές και «κατόχους» τους ξένους της τρόικας.

Επιπλέον, η τακτική του κ. Σαμαρά είναι κοντόφθαλμη. Εκτός αν σκοπεύει να ρίξει την κυβέρνηση συνεργασίας μέχρι το τέλος του έτους, σε κάποια στιγμή πλήρους διάλυσης του αντιπάλου ΠΑΣΟΚ, αίροντας την εμπιστοσύνη του όταν θα πρέπει να συμφωνηθεί το Πρόγραμμα σε όλες τις λεπτομέρειές του. Εφόσον δεν ετοιμάζεται να ατιμάσει με αυτόν τον τρόπο τον «λόγο τιμής», που απλόχερα σκορπά σήμερα, τότε δεν έχει κανένα πραγματικό λόγο να μη διατυπώσει και υπογράψει, όπως αυτός πιστεύει, τα όσα υπόσχεται. Τίποτε να μη δηλώσετε στους «ξένους», κ. Σαμαρά. Δημοσιεύστε μια «Ανοικτή Επιστολή προς τον Ελληνικό Λαό» και στείλτε τους ένα αντίγραφο!
http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου