Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και εργαζόμενοι σε νοσοκομεία στην επαρχία Ντιγιάλα του Ιράκ ανέφεραν ότι από τις δύο επιθέσεις σήμερα, μία με ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά και μία...
εναντίον σπιτιών ηγετικών στελεχών μιας παραστρατιωτικής ομάδας η οποία μάχεται την αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 18 άνθρωποι και περίπου 30 τραυματίστηκαν.
Οι επιθέσεις ακολούθησαν την επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη χώρα εν όψει της αποχώρησης των μάχιμων αμερικανικών στρατευμάτων έπειτα από οκτώ χρόνια από το Ιράκ.


Ένα παγιδευμένο όχημα εξερράγη κοντά σε μια αγορά στην πόλη Χάλες, στην επαρχία Ντιγιάλα, βορειοανατολικά της Βαγδάτης. «Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν από την έκρηξη ενός παγιδευμένου οχήματος σταθμευμένου κοντά σε μια αγορά λαχανικών στην Χάλες», δήλωσε ένας συνταγματάρχης του στρατού του Ιράκ υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.

Ο απολογισμός αυτός επιβεβαιώθηκε από το γιατρό Φίρας αλ Ντουλάιμι στο γενικό νοσοκομείο στην Μπακούμπα. «Δεχθήκαμε 10 σορούς και εισαγάγαμε 25 τραυματίες, ανάμεσά τους δύο αστυνομικούς» δήλωσε.

Σε άλλη περιοχή στην επαρχία Ντιγιάλα οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους δυο ηγετικά στελέχη της παραστρατιωτικής ομάδας Σάχουα («Αφύπνιση» στα αραβικά) και μέλη των οικογενειών τους, σκοτώθηκαν από άγνωστους, σύμφωνα με το συνταγματάρχη.

Η ομάδα, που σχηματίστηκε από φυλάρχους σε σουνιτικές περιοχές το 2006, καταδίωκε αντάρτες που θεωρούνταν προσκείμενοι στην αλ Κάιντα και εξαιτίας αυτού σημειώνονται συχνά ενέργειες αντιποίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου