Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΖΗΤΑ Ο ΣΗΦΗΣ ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ


Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών σχετικά με την πρώτη δανειακή σύμβαση κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σήφης Βαλυράκης. Στο κείμενο της ερώτησης ο βουλευτής τονίζει ότι «ενώ από τον Ιούνιο του 2010 είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της βουλής το σχέδιο νόμου για την κύρωση της σύμβασης, το οριστικό κείμενο δεν έχει κατατεθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, ακόμα μετά και την παρέλευση δεκαοκτώ και πλέον μηνών». Παράλληλα επισημαίνει ότι «πρόσφατα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η δαπάνη που θα καταβληθεί για αμοιβή στο δικηγορικό γραφείο για τη νομική υποστήριξη των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου».


Σύμφωνα με την απόφαση η αμοιβή θα ανέλθει στο ποσό των 6 εκατ. ευρώ, εφόσον το έργο ολοκληρωθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου 2011. Σε περίπτωση που το έργο παραταθεί πέραν του τέλους Οκτωβρίου η αμοιβή θα ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ ανά μήνα. Επίσης για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που θα προσφέρει η εταιρία LAZARD FRERES SAS, εκτιμάται ότι το ποσό αμοιβής της θα ανέλθει σε 25 εκατ. ευρώ.

Κατόπιν αυτών των δεδομένων και το γεγονός ότι ήδη προχωρούμε στην κύρωση νέας δανειακής σύμβασης, ο κύριο Βαλυράκης ερωτά τον υπουργό Οικονομικών:

* Αν οι αντίστοιχες αμοιβές για τη νομική και χρηματοοικονομική υποστήριξη της πρώτης δανειακής σύμβασης είχαν αναλογική βάση υπολογισμού; Ποιο είναι το τελικό συνολικό ποσό που κόστισε η πρώτη δανειακή σύμβαση του 2010 δεδομένου ότι αυτή δεν ολοκληρώθηκε

* Αν αυτό το ποσό έχει καταβληθεί στο σύνολο του. Αν το ποσό δεν έχει καταβληθεί στο σύνολο του, σε ποιο ύψος και τι ποσοστό του τιμήματος έχει καταβληθεί;

* Εάν έχει καταβληθεί σε τι ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε για την επιστροφή του αχρεωστήτως καταβληθέντος μέρους;

* Ζητώ επίσης να κατατεθούν άμεσα στη βουλή το κείμενο της πρώτης δανειακής σύμβασης και όλα τα σχετικά κείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου