Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

THN ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ


Οι χιλιάδες οικογένειες που βιώνουν την οικονομική κρίση, οι άνεργοι και τα προβλήματα των εργαζομένων, καθώς και η ανάγκη ανατροπής της σημερινής κατάστασης, βρέθηκαν στο επίκεντρο των δηλώσεων που έκαναν αφότου άκουσαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.



«Άνεργοι, μισοεργαζόμενοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φτωχοί επαγγελματίες και φτωχή αγροτιά όλοι μαζί σαν μια γροθιά, ένα σώμα, μία θέληση για τη λαϊκή εξουσία. Μπορούμε να τους νικήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε» δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία άκουσε τα κάλαντα με διαφοροποιημένους στίχους από τις επιτροπές ανέργων Ανατολικών Συνοικιών, Καλλιθέας και του σωματείου εμποροϋπαλλήλων

«Η σκέψη μας βρίσκεται στις χιλιάδες ελληνικές οικογένειες που θα έχουν πιο φτωχό το σημερινό γιορτινό τραπέζι, στους χιλιάδες άνεργους, στους απολυμένους, σ' αυτούς που δουλεύουν μεν αλλά έχουν μήνες να πληρωθούν, σ' όλους εκείνους που περνάνε δύσκολα σε μια κρίση που δεν είναι οικονομική θεωρία αλλά πραγματικότητα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, στον οποίο έψαλλε τα κάλαντα ο όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης.

Σ' όλους αυτούς, είπε ο κ. Τσίπρας, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, αλλά και τους ξένους που βρίσκονται στη χώρα μας και περνάνε φτωχικά, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης, αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας.

«Η δύναμη είναι στα χέρια μας αν ενώσουμε ο καθένας τη φωνή του και τη δύναμη του και διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει. Δεν μας αξίζει να ξαναζήσουμε τέτοια Χριστούγεννα. Και η ευχή μας είναι η επόμενη χρονιά να είναι χρονιά κοινωνικών ανατροπών, διεκδίκησης, ελπίδας και προσμονής μιας μεγάλης κοινωνικής ανατροπής που θα φέρει τα πάνω κάτω και θα φέρει κοινωνική δικαιοσύνη και θα κάνει την ευχή μας πραγματικότητα».

Τον Αλέξη Τσίπρα επισκέφτηκαν επίσης στα γραφεία του ΣΥΝ μέλη της κοινότητας Samaria, κοινότητα 130 Αφγανών προσφύγων, μητέρων και μικρών παιδιών ηλικίας από 6 μηνών έως 12 ετών

Στον Φώτη Κουβέλη είπε τα κάλαντα αντιπροσωπεία του Ελληνικού Σωματείου Διάσωσης και Διάδοσης Πολιτιστικής Κληρονομίας «οι Μωμόγεροι».

Στη δήλωσή του ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «η χώρα και η κοινωνία βρίσκονται στη μέση μιας διελκυστίνδας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που υποτίθεται ότι στήριξαν και σχημάτισαν αυτή την κυβέρνηση. Είναι ανάγκη να υπάρξει αμέσως αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής.

»Εκείνο που επιβάλλεται είναι, ανεξάρτητα από τις συνολικότερες διεκδικήσεις σε σχέση με την Ευρώπη, να προωθηθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Η κοινωνία είναι διαλυμένη, μεγάλα στρώματα αυτού του τόπου ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, η ανεργία μαστίζει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου