Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Θερμαινόμενοι χώροι για τους άστεγους για να προφυλαχθούν από το τσουχτερό κρύο που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες

Θερμαινόμενοι χώροι για τους άστεγους για να προφυλαχθούν από το τσουχτερό κρύο που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες

Στην ΑΘΗΝΑ

Ανοιχτό το γυμναστήριο στο Ρουφ για τους αστέγους

Ανοιχτό παραμένει το κλειστό γυμναστήριο στο Ρουφ για να προφυλαχθούν οι άστεγοι από το τσουχτερό κρύο που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα. Στη διάρκεια της νύχτας, οι υπεύθυνοι του Κέντρου μοίρασαν κουβέρτες σε άστεγους.

Σε εφαρμογή θέτει το Κ.Υ.Α.Δ.Α. το σχέδιο «Αθηνά Εστία», για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών των αστέγων, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, από τις 11 Ιανουαρίου μέχρι και το πέρας αυτών.

Ομάδες υπό την καθοδήγηση του Κ.Υ.Α.Δ.Α. θα διανέμουν κάθε βράδυ κουβέρτες, υπνόσακους και ρουχισμό, ενώ, όπου κρίνεται απαραίτητο, συμπολίτες μας θα μεταφέρονται σε νοσοκομείο.

Για τη φιλοξενία των αστέγων της πόλης θα είναι ανοικτό το Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ (Πειραιώς & Εχελιδών 69).

Το Κέντρο Σίτισης του Κ.Υ.Α.Δ.Α. (Πειραιώς 35 και Σοφοκλέους) θα παραμένει ανοιχτό μέχρι τις 22.00 το βράδυ και θα παρέχει φροντίδα σε όσους έχουν ανάγκη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας του Κ.Υ.Α.Δ.Α.: 2105246515 και 2105239465.

Έκκληση για βοήθεια από το δήμο Αθηναίων
Ο κ. Αποστολόπουλος απηύθυνε έκκληση για βοήθεια σε όσους μπορούν να προσφέρουν κλινοσκεπάσματα για να συμβάλλουν στην προσπάθεια του Κέντρου.


Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

Θερμαινόμενους στεγασμένους χώρους εξασφάλισε για τους αστέγους ο δήμος Θεσσαλονίκης, ενόψει του κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από τη Δευτέρα.

Οι χώροι αυτοί βρίσκονται στο Ε’ ΚΑΠΗ (Παράρτημα 13ο), οδός Γαμβέτα 56 και Φλέμιγκ 36 κατά τις ώρες από 8:00 πμ - 9:00 μμ. (τηλ. 2310 838601) καιστο 13ο Γυμνάσιο, οδός Εθν. Αμύνης 26 κατά τις βραδινές ώρες από 9:30 μμ - 8:00 πμ και θα είναι προσβάσιμοι καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο για όσους έχουν ανάγκη από προσωρινή φιλοξενία εξαιτίας του ψύχους.


Στα ΧΑΝΙΑ:
Μετά τον τραγικό θάνατο άστεγου από το κρύο λαμβάνονται μέτρα
Στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων και στην Παλιά Ηλεκτρική θα φιλοξενηθούν για τις επόμενες παγωμένες νύχτες του χειμώνα όσοι άστεγοι έβρισκαν καταφύγιο μέχρι σήμερα κυκλοφορούσαν σε δρόμους της πόλης με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.
Την απόφαση αυτή έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση, στη διάρκεια της οποίας το παρών έδωσαν δεκάδες πολίτες οι οποίοι -μετά τον τραγικό θάνατο του 62χρονου αστέγου σε παγκάκι της πλατείας της Δημοτικής Αγοράς- ζήτησαν επιτακτικά την άμεση φιλοξενία των αστέγων είτε σε κτήριο του Δήμου Χανίων.