Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Με όπλα έκλεψαν το Μουσείο Ολυμπίας - Παραίτηση Γερουλάνου - Χωρίς όπλα έκλεψαν ένα ολόκληρο λαό - Καμιά παραίτηση

Ένοπλη ληστεία στο παλαιό αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Το μουσείο βρίσκεται εκτός του αρχαιολογικού χώρου, κοντά στο δημαρχείο.

Στο μουσείο μεταβαίνουν ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος έχει υποβάλει την παραίτησή του, και η γγ του ΥΠΠΟΤ Λίνα Μενδώνη.
Όπως έγινε γνωστό, δύο άνδρες εισέβαλαν στο μουσείο με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και υπό την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τη φύλακα, την οποία μάλιστα έδεσαν σε καρέκλα και τη φίμωσαν.



Οι δράστες έσπασαν προθήκες του μουσείου απ' όπου αφαίρεσαν περίπου 65-68 αντικείμενα, που απεικονίζουν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, και εν συνεχεία διέφυγαν.

Πρόκειται για χάλκινα, πήλινα και χρυσά αντικείμενα, ενδεχομένως και χρυσά και ασημένια κοσμήματα και νομίσματα. Αρχαιολόγοι αναμένεται να προχωρήσουν σε ακριβή καταγραφή και αποτίμηση της αξίας των κλαπέντων.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ληστών. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο διέφυγαν, ούτε πού κατευθύνθηκαν.

Πρόκειται για το δεύτερο ισχυρότατο πλήγμα που δέχεται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο χώρος του Πολιτισμού.

Στις αρχές Ιανουαρίου άγνωστοι διέρρηξαν την Εθνική Πινακοθήκη και κατάφεραν να αφαιρέσουν τρία μεγάλης αξίας έργα των Πάμπλο Πικάσο, Πιετ Μοντριάν και Γκουλιέλμο Κάτσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου