Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ & ''ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ' Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ 'ΔΟΤΟΥ'! Σ


ΕΕ - ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ: ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΛΠΕΣ ΜΕ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Στην αποδοχή όλων των απαιτήσεων των κυρίαρχων κύκλων της ευρωζώνης, τόσο για την ενισχυμένη εποπτεία στην εφαρμογή του νέου μνημονιακού προγράμματος όσο και για τον "ειδικό λογαριασμό", φαίνεται πως έχει προβεί η κυβέρνηση Παπαδήμου.
Σύμφωνα με το Dow Jones Newswire, αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης, φέρεται να δήλωσε πως σε ό,τι αφορά την ενισχυμένη κοινοτική εποπτεία, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να την αποδεχθεί. Παράλληλα, υποβάθμισε (!) το θέμα του ειδικού λογαριασμού, βαφτίζοντάς το ως «τεχνικό» ζήτημα!!!



Υπενθυμίζεται πως με τον όρο ενισχυμένη εποπτεία υποδηλώνεται ότι σε όλα τα υπουργεία θα εγκατασταθούν στίφη τροϊκανών υπαλληλίσκων (κυρίως από την Κομισιόν), οι οποίοι θα έχουν και τον πρώτο λόγο σε θέματα δαπανών, προσωπικού, κατεδαφιστικών μνημονιακών μεταρρυθμίσεων κλπ.

Από την άλλη μεριά στον ειδικό λογαριασμό, θα μεταφέρονται τόσο τα τροϊκανά δάνεια όσο και εθνικοί πόροι (έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, ακόμα και φορολογικά έσοδα), από τα οποία θα αποπληρώνεται κατευθείαν το δημόσιο χρέος (τόκοι - χρεολύσια). Ουσιαστικά, το ελληνικό δημόσιο θα δουλεύει, και επισήμως πλέον, πρώτα για τους πιστωτές και μετά για τους πολίτες!

Πρόκειται για την μετατροπή της χώρας σε μια ιδιότυπη νεοαποικία της ΕΕ, ενώ κυβερνητικά στελέχη αντιμετωπίζουν με μια σοκαριστική ελαφρότητα το όλο ζήτημα, φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίζουν (μιλώντας σε διεθνή πρακτορεία) ότι τόσο η στενή επιτήρηση της τρόικας όσο και η δημιουργία του ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού για την αποπληρωμή του χρέους, εντάσσονται, απλώς, στο πλαίσιο των αποφάσεων της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής της 26ης/27ης Οκτωβρίου (οι οποίες ήταν μια απέραντη γενικολογία).

Τη Δευτέρα το Eurogroup με τις αποφάσεις νεοαποικιακής καταδίκης της χώρας

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εξελίξεις και μηνύματα, οι αποφάσεις αποικιοποίησης της χώρας αναμένεται να "περάσουν" τη Δευτέρα στο Eurogroup.

Μάλιστα, οι αρχικές σκέψεις της Γερμανίας και των δορυφόρων της (Ολλανδία, Φινλανδία, Αυστρία) για σπάσιμο του πακέτου στα δύο, με ένα μικρό τροϊκανό δάνειο πριν τις εκλογές και επικύρωση του όλου πακέτου μετά από αυτές, προς το παρόν, φαίνεται πως "δεν περνάνε".

Αυτές οι σκέψεις διαψεύσθηκαν και από πηγή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που μίλησε στο Dow Jones Newswires. Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης εκτίμησαν επίσης στο Reuters πως «είμαστε σχεδόν έτοιμοι» για έγκριση του πακέτου στο Eurogroup.

Τέλη Απριλίου οι εκλογές;

Το τί θα γίνει τη Δευτέρα στο Eurogroup θα επικαθορίσει και τις πρόωρες εκλογές.Σύμφωνα με πληροφορίες, η ημερομηνία της κάλπης έχει «κλείσει» τοποθετείται στα τέλη Απριλίου.


Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 29 Απριλίου και κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η ημερομηνία έχει «κλειδώσει» εδώ και μερικές μέρες, αλλά δεν ανακοινώνεται γιατί η κυβέρνηση αναμένει να δει τι θα γίνει στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

http://www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου