Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Απαράδεκτη πρόταση του Μάκη Γιομπαζόλια για το μεταναστευτικό


του Θέμη Δημητρακόπουλου

o προαλειφομενος για υποψηφιος στο ψηφοδελτιο της Α Αθηνας της Δημοκρατικης Αριστερας, εκ μερους του συνεργαζομενου σχηματος των “Ελευθερων Πολιτων”, Μακης Γιομπαζολιας, προτεινε την εκτοπιση των “λαθρομεταναστων” σε στρατοπεδα που θα δημιουργηθουν σε ξερονησια του Αιγαιου.
Θεσεις σαν κι αυτη πο…ρρω απεχουν απο την αντίληψη για τα ανθρωπινα δικαιωματα και το αξιακο περιεχομενο της Αριστερας, για τα θεματα που σχετιζονται με τη μεταναστευση και τα συνακολουθα προβληματα. Τα στρατοπεδα συγκεντρωσης στα ξερονησια θυμιζουν αλλες εποχες που πιστευαμε οτι εχουμε αφησει πισω μας οριστικα…
Τα υπαρκτα προβληματα στο θεμα των μεταναστων, η Δημοκρατικη Αριστερα τα αντιμετωπιζει παντα στη βαση των ανθρωπιστικων αρχων, πολυ μακρια απο ολοκληρωτικου και ρατσιστικου τυπου αντιληψεις, απο τις οποιες εμφορουνται αλλα κομματα και κομματιδια.



Μετα απ’ αυτη τη δηλωση, ειναι προφανες οτι ο Μ. Γιομπαζολιας δεν μπορει να ειναι συνυποψηφιος με τους προερχομενους απο τη Δημοκρατικη Αριστερα συντροφους και συντροφισσες – του υπογραφοντος περιλαμβανομενου. Προφανως και το κομμα θα επιληφθει αμεσα για το θεμα και θα ζητησει απο τους Ελευθερους Πολιτες να αποσυρουν την υποψηφιοτητα Γιομπαζολια στην Αθηνα.
Σε καθε περιπτωση, προσωπικα δεν δεχομαι να ειμαι συνυποψηφιος με τον Μακη Γιομπαζολια στην Α Αθηνας. Υπαρχουν ορια ακομη και στην ανοχη, και τα ορια αυτα ξεπεραστηκαν αποψε.

* μελος της Κεντρικης Επιτροπης της ΔΗΜΑΡ, υποψηφιος στην Α Αθηνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου