Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Μισό αιώνα καριέρας και ιστορικών επιτυχιών έκλεισαν οι Rolling Stones


Φωτογραφία αρχείου

Αισίως έκλεισαν  τα 50 χρόνια καριέρας, 50 χρόνια επιτυχιών, οι γερόλυκοι της ροκ, οι αειθαλείς Rolling Stones, το συγκρότημα που ξεκίνησε από κλαμπ του Λονδίνου κι έμελλε να γράψουν μουσική ιστορία. Θεωρείται από πολλούς ως η μεγαλύτερη rock n' roll μπάντα στον κόσμο.
Τα μέλη του συγκροτήματος, οι Μικ Τζάγκερ, Κιθ Ρίτσαρντς, Ρον Γουντ και ο Τσάρλι Γουάτς γιόρτασαν την επέτειό τους με μια φωτογραφική έκθεση στο Λονδίνο, ενώ ετοιμάζονται για νέες εμφανίσεις.
Οι ίδιοι δηλώνουν έκπληκτοι που το συγκρότημα παραμένει δυνατό ενώ ο Κιθ Ρίτσαρντς δηλώνει ότι η καριέρα του συγκροτήματος αποτελεί «μια απίστευτη περιπέτεια».
Επίσης, δήλωσε ότι η πιο δυσάρεστη στιγμή στην ιστορία του συγκροτήματος ήταν ο θάνατος του Μπράιαν Τζόουνς το 1969.
Ήδη για τα 50 τους χρόνια, οι γερόλυκοι της ροκ τύπωσαν ένα νέο λογότυπο, μια παραλλαγή του γνωστού λογότυπου με τη γλώσσα.
Οι Rolling Stones, έχουν πουλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια μουσικές συλλογές παγκοσμίως.
To Sticky Fingers του 1971 διαδέχθηκαν οκτώ μουσικά άλμπουμ που έφτασαν στο Νο.1 στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το 1989 οι Rolling Stones εντάχθηκαν στο αμερικάνικο Rock and Roll Hall of Fame, και το 2004 πήραν την τέταρτη θέση στους 100 μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών του περιοδικού Rolling Stone.

Τραγούδια όπως τα Painted Black, Sympathy for the Devil, (I Can't Get No) Satisfaction, Angie, Brown Sugar και άλλα έχουν μείνει κλασικά στην ιστορία της ροκ μουσικής.


NETFM