Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Zero Black Thirty: Ταινία για τον Μπιν Λάντεν προκαλεί πολιτική κόντρα στις ΗΠΑ

Zero Black Thirty: Ταινία για τον Μπιν Λάντεν προκαλεί πολιτική κόντρα στις ΗΠΑΤο "Zero Black Thirty" είναι η νέα ταινία της βραβευμένης με Όσκαρ, Κάθριν Μπίγκελοου. Όπως φαίνεται όμως, η κυκλοφορία της θα είναι κάτι παραπάνω από ένα κινηματογραφικό γεγονός, καθώς έχει προκαλέσει ήδη θύελλα πολιτικών αντιδράσεων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, πριν καν κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες.

Τα πρώτα πλάνα του τρέιλερ της ταινίας, παρουσιάζουν το κυνήγι του πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, πριν από την εκτέλεση του. Παρότι η ταινία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν ότι το "Zero Black Thirty" που θα προβληθεί τον Δεκέμβρη, χρησιμοποιείται στην ουσία σαν όπλο από την πλευρά του Ομπάμα, ο οποίος, όπως ισχυρίζονται, έδωσαν πρόσβαση στους παραγωγούς της ταινίας σε απόρρητα έγγραφα και στοιχεία.



Η Sony για να κάμψει τις έντονες αντιδράσεις αποφάσισε να προβάλει μετά τις εκλογές την ταινία, αφού η εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα χαρτιά του Ομπάμα για επανεκλογή. Ο Μάρκ Μπόιλ ωστόσο, ένας εκ των σεναριογράφων, ισχυρίζεται ότι στόχος δεν ήταν να δοθεί πολιτική χροιά στην ταινία, ενώ υπογράμμισε ότι η κοινή γνώμη θα εκπλαγεί με τα όσα θα παρακολουθήσει.

Να σημειωθεί, ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Ομπάμα, έδωσαν το πράσινο φως στη σκηνοθέτη για να έρθει σε επαφή με στρατιωτικό προσωπικό που είχε λάβει μέρος στην επιχείρηση στο Πακιστάν.

Το σίγουρο είναι πως η όλη παραφιλολογία και οι αντιδράσεις που συνοδεύουν την κυκλοφορία του "Zero Black Thirty", μόνο θετικά μπορούν να λειτουργήσουν εν όψει των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Όσκαρ της επόμενης χρονιάς.



ZERO DARK THIRTY - Official Trailer από CDemo83
RAMNOUSIA