Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ομοβροντία κατά του... αιτήματος της Χρυσής Αυγής



Αντιδράσεις προκάλεσε το επείγον έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που εστάλη σε όλους τους Δήμους της χώρας και με το οποίο ζητούνται τα στοιχεία παιδιών, που δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα και φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Το έγγραφο εστάλη μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου, με την οποία ζητούσε στοιχεία για τα παιδιά αλλοδαπών που επιλεγήσαν φέτος στους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της χώρας Αρνήθηκε να στείλει στοιχεία ο Δήμος Ιεράπετρας με απόφαση του δ.σ. του νομικού προσώπου που έχει την ευθύνη για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αναφέροντας ότι δεν θα "παραδώσουν στοιχεία μωρών σε νεοναζιστές που ανοικτά τα απειλούν" .
Σε επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε ο συνδυασμός που ανακίνησε το θέμα αναφέρει: "Με την προθυμία που επιδεικνύεται στην προώθηση του αιτήματος του εν λόγω βουλευτή, συμβάλετε στην μετατροπή μιας ειρηνικής και δημοκρατικής κοινωνίας σε ένα φασιστικό καθεστώς που στοχοποιεί τους αδύναμους και «ανεπιθύμητους», ώστε εύκολα να γίνονται στόχος του όχλου, ταγμάτων εφόδου ή μιας οργανωμένης ναζιστικής επιχείρησης εξόντωσης".


Από την πλευρά του ο Μιχάλης Μαχαίρας, δημοτικός σύμβουλος Ιεράπετρας υποστήριξε ότι "η πολιτική ηγεσία επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να στρέψει την οργή του κόσμου για τη διάλυση του κοινωνικού κράτους σε λάθος κατεύθυνση, ρίχνοντας νερό στο μύλο της ρατσιστικής προπαγάνδας".

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν είχαν ως αφορμή παλαιότερη ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής,Ηλία Παναγιώταρου που είχε πει: "Μόλις πετάξουμε καναδυό έξω από τα νοσοκομεία, θα δούμε πως θα γίνει η δουλειά. Θα πάμε έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα απαιτήσουμε τα ελληνικά ζευγάρια τα νέα που δυσκολεύονται να επιβιώσουν και έχουν 1-2 παιδιά και δεν μπορούν να τα πάνε. Θα πάμε μαζί τους να τα βάλουμε μέσα τα παιδάκια αυτά".

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης διευκρίνισε σήμερα ότι δε ζητήθηκαν ούτε πρόκειται να ζητηθούν τα στοιχεία των παιδιών που φιλοξενούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς παρά μόνο το ποσοστό Ελλήνων, των Ευρωπαίων και των υπηκόων τρίτων χωρών, για λόγους ενημέρωσης της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

"Ξεκαθάρισα ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας ότι η ιθαγένεια επ' ουδενί δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής των παιδιών. Ενημέρωσα το Σώμα, γιατί τα στατιστικά στοιχεία πρέπει να είναι γνωστά, ότι όσον αφορά στην εφαρμογή του ευρωπαϊκού προγράμματος, το 2% μόνο του συνολικού μαθητικού πληθυσμού προέρχεται από αλλοδαπούς εκτός ΕΕ" διευκρίνισε ο κ. Στυλιανίδης στο ρ/σ ΒήμαFm.

Η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της διαψεύδει ότι ζήτησε συγκεκριμένα στοιχεία για τα παιδιά των αλλοδαπών, τονίζοντας ότι "ουδέποτε ζητήσαμε διευθύνσεις και φυσικά ποτέ δεν είπαμε ότι θα χτυπήσουμε ανήλικα παιδιά".

Επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής εξαπολύει και η παράταξη "Ανοιχτή Πόλη" του Δήμου Αθηναίων που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Στη σχετική ανακοίνωση τα μέλη της παράταξης απαιτούν από την κυβέρνηση, το δήμο Αθηναίων και το δημοτικό βρεφοκομείο να μην παραχωρήσουν τέτοιου είδους στοιχεία, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει:

"Είναι προφανές ότι η Χρυσή Αυγή απειλεί ευθέως μικρά παιδιά και οικογένειες, τη στιγμή που μέλη της πρωτοστατούν σε δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, κλιμακώνοντας τη δολοφονική και συμμορίτικη πρακτική της και είναι γνωστή η θέση που προεκλογικά εκφωνούσε ο βουλευτής της Η. Παναγιώταρος ότι θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους 'λαθρομετανάστες' και τα παιδιά τους".