Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΓΣΕΕ: ΙΣΧΥΡΟ ΡΑΠΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Η γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία κρίνονται ως αντισυνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις και άλλες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, είναι «ιστορική», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και προσθέτει ότι «αποφαίνεται για το αυτονόητο: το νόμιμο και ηθικό δικαίωμα των συνταξιούχων και των εργαζομένων, να διασφαλισθούν τα βασικά και θεμελιώδη ασφαλιστικά τους δικαιώματα».Υπενθυμίζεται ότι αντισυνταγματικές κρίθηκαν οι διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών, με τις οποίες επέρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, της τάξεως του 5% έως 10%, αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης κατά δύο έτη στα 67, καταργούνται για τους συνταξιούχους τα επιδόματα (δώρα) Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και το επίδομα θερινής άδειας.
Η απόφαση αυτή, σημειώνει η ΓΣΕΕ, «αποτελεί ένα ισχυρό ράπισμα για την Κυβέρνηση και τους Τροϊκανούς, αλλά και μια δικαίωση των αγώνων και των αιτημάτων εργαζομένων και συνταξιούχων».

Η πολιτική των περικοπών, που η κυβέρνηση εφαρμόζει «κατ’ απαίτηση των τροϊκανών, εκτός από αντεργατική, αντικοινωνική και αναποτελεσματική, είναι παράνομη και αντισυνταγματική».

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους κατά των νέων σκληρών μέτρων με τη 48ωρη απεργία στις 6 και 7 Νοεμβρίου.

Η χώρα θα βρεθεί σε απεργιακό κλοιό την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται να ψηφιστούν στη Βουλή τα νέα μέτρα λιτότητας.

Το χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν τη Δευτέρα οι δημοσιογράφοι με 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Δευτέρας έως τις 6 το πρωί της Τρίτης.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη. Κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη μετά από απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την νέα 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και την Τετάρτη. Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν την Τρίτη στις 11:00 πρωί στο Πεδίον του Αρεως και την Τετάρτη στις 17:00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη απεργία.
 Newsroom ΔΟΛ