Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΚΚΕ: Νέες φορολογικές θηλιές "φέρνει" το φορολογικό

ΚΚΕ: Νέες φορολογικές θηλιές "φέρνει" το φορολογικό
Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουν με οργανωμένη ανυπακοή, λέει το ΚΚΕ...

«Τα νέα χαράτσια και οι νέες φορολογικές θηλιές που φέρνει η συγκυβέρνηση στους εργαζόμενους, τους φτωχούς επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες, για να δώσει νέες φοροαπαλλαγές στις μεγάλες επιχειρήσεις, δεν είναι προσωρινά» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το νέο φορολογικό και επισημαίνεται ότι «η φοροεπιδρομή κατά των λαϊκών στρωμάτων είναι βασική πλευρά της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ».
«Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουν με οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία», προσθέτει το ΚΚΕ.



Για Σόιμπλε

«Μαζί με τα συγχαρητήριά του προς την κυβέρνηση, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ομολόγησε ότι στην ουσία κάθε δόση προϋποθέτει νέα σφαγή του λαού και ότι η διαμάχη με το ΔΝΤ αφορά κυρίως στο πώς θα μοιραστούν οι ζημιές συνολικά της κρίσης στην ευρωζώνη.

Αυτή είναι η λυκο- συμμαχία των μονοπωλίων και δεν μπορεί να αλλάξει προς όφελος των εργαζομένων», επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του με αφορμή την ομιλία του κ. Σόιμπλε στη γερμανική Βουλή.