Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΕΡΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Την άποψη πως με τη λίστα Λαγκάρντ συντελέσθηκαν «εξακολουθητικά εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος και κατά παράβαση του Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών» εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, μέσω γραπτής δήλωσης που εξέδωσε, επιρρίπτοντας ευθύνες σε όλους τους διατελέσαντες υπουργούς Οικονομικών και όσους «ενεπλάκησαν στην απόκρυψη, υπεξαγωγή και επεξεργασία ενός δημοσίου εγγράφου- πειστηρίου, σαν να ήταν προσωπικό ραβασάκι».
«Είναι περισσότεροι του ενός αυτοί που αποδείχθηκαν ικανοί για όλα», συνεχίζει χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.
Εν τω μεταξύ, εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η πρόταση των τριών συμπολιτευόμενων κομμάτων για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία θα κληθεί να διερευνήσει το ενδεχόμενο αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ενεπλάκη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ την Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου, καθώς η έρευνα των εισαγγελικών αρχών κατέδειξε πως από το αρχικό αντίτυπο της λίστας, το οποίο παραδόθηκε από τις γαλλικές Αρχές επί θητείας Παπακωνσταντίνου, είχαν αφαιρεθεί τα ονόματα συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού.

Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες, αντιτείνοντας πως το όλο ζήτημα συνιστά απόπειρα ενοχοποίησής του.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου