Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Πυροτεχνήματα αλλά και διαδηλώσεις για το νέο έτος

Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποδέχονται με εκδηλώσεις το 2013. Η πρώτη μεγάλη πόλη που καλωσόρισε το νέο έτος ήταν το Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία για να ακολουθήσει το Σίδνεϊ στην Αυστραλία.
Στο Σίδνεϊ, όπως και στο Όκλαντ, πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό ενώ πλήθος κόσμου με χειροκροτήματα και επευφημίες συμμετείχε στις εκδηλώσεις υποδοχής. 
Sydney lights up 2013 sky από reuters

Εντυπωσιακοί εορτασμοί αναμένονται και στο Λονδίνο, στη Μόσχα, στο Χονγκ Κονγκ, στο Ντουμπάι, στη Στοκχόλμη και το Άμστερνταμ, στη Νέα Υόρκη και στο Ρίο ντε Τζανέιρο κ.α.

Η πρωτοχρονιά θα εορταστεί για πρώτη φορά και στη Μιανμάρ, με τους αναλυτές να αναφέρουν πως η απόφαση πάρθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας για φιλελευθεροποίηση της δημόσιας ζωής. Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν, σύμφωνα με τους νόμους του στρατιωτικού καθεστώτος, οι δημόσιες συγκεντρώσεις ήταν απαγορευμένες σε όλη τη χώρα.

Την ίδια ώρα, στην Ινδία οι εκδηλώσεις μόνο εορταστικές δεν θα είναι.Χιλιάδες Ινδοί θα κατέβουν στους δρόμους συνεχίζοντας τις διαδηλώσεις με αίτημα τη λήψη μέτρων για την προστασία των γυναικών και εκφράζοντας την οργή και τη θλίψη τους για τον θάνατο της νεαρής φοιτήτριας που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού. Σε πολλές περιοχές έχουν ακυρωθεί οι εορτασμοί για τον ερχομό του 2013 και εκατοντάδες άτομα θα συγκεντρωθούν για να θρηνήσουν την 23χρονη που πέθανε σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης και η σορός της αποτεφρώθηκε στο Νέο Δελχί την Κυριακή.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου