Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΟ ΕΔΑΔ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ Η ΓΣΕΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ


Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα προσφύγει η ΓΣΕΕ, προκειμένου να αντικρούσει μέτρα που περιλαμβάνονται στα μνημόνια, όπως αναφέρθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Συνομοσπονδία έχει προσφύγει ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ίδιο θέμα.
Παράλληλα, στις 28 Ιανουαρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, θα συμμετάσχουν στην πανευρωπαϊκή συνάντηση των εθνικών ομοσπονδιών Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στη Μαδρίτη, όπου θα συζητηθεί ο συντονισμός της δράσης των ευρωπαϊκών συνδικάτων.
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση εναντίον των συνδικάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και κατήγγειλε ότι ασκούνται πιέσεις για την εισαγωγή του δικαιώματος της ανταπεργίας των εργοδοτών στο ευρωπαϊκό δίκαιο.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, σχολίασε ότι «δεν ιδρώνει το αυτί κανενός και πρόσθεσε ότι «οι έχοντες και κατέχοντες μένουν για άλλη μια φορά στο απυρόβλητο, ενώ το χρέος καλείται να πληρώσει ο κόσμος της εργασίας».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις, «για υπαγωγή της χώρας στο “ζυγό” των μνημονίων, ότι μετέτρεψαν την πατρίδα μας σε “αποδιοπομπαίο τράγο” ενός συνολικού ευρωπαϊκού προβλήματος, “στρώνοντας το χαλί” για την επιβολή μέτρων τιμωρητικού και εξοντωτικού χαρακτήρα».

Αντεγκλήσεις

Ο κ. Κιουτσούκης μίλησε επίσης «για απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος» καταλογίζοντας ευθύνες και στην ίδια τη ΓΣΕΕ.

Δριμεία κριτική στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ άσκησε ο εκπρόσωπος της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΡΙΖΑ), Ζώης Πεπές, αναφέροντας ότι οι κινητοποιήσεις ήταν πολλές αλλά εξαρχής υπονομευμένες και μίλησε για τροχοπέδη στη μαχητική διάθεση των εργαζομένων.

Θέμα ηγεσίας έθεσε ευθέως ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, λέγοντας ότι η σημερινή ηγετική ομάδα απέτυχε παταγωδώς, καθώς ηττήθηκε σε όσες μάχες έδωσε.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Παναγόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για «ανοησίες και ψεύδη». Πρόσθεσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί και διερωτήθηκε πότε θα αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι τον στοχοποιούν προσωπικά, επιχειρώντας ακόμη και την φυσική του κατάρρευση.

Έκανε ακόμη λόγο για «νεοσταλινική τακτική» και «λαϊκισμό», ενώ απευθυνόμενος προσωπικά στο πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ του καταλόγισε ότι αντιδρά αφού προηγουμένως έχει ψηφίσει όλες τις αποφάσεις της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Τέλος ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Γιώργος Πέρος διαχώρισε πλήρως την θέση της παράταξης του από την θέση της πλειοψηφίας καθιστώντας σαφές ότι το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει την ανεξάρτητη πορεία του.

πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου