Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΚΑΙ Η ΤΤΕ «ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ» ΤΟ Τ.Τ.


Το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος «εξαφάνισαν» με απόφασή τους το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, κατεξοχήν τράπεζα λαϊκής αποταμίευσης στη χώρα μας και ταυτόχρονα την τράπεζα με τους καλύτερους οικονομικούς δείκτες, σύμφωνα με την Blackrock, σημειώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη.

Όπως αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, την απόφαση αυτή προετοίμαζαν ήδη από τον Αύγουστο του 2012, με τη γνωστή δήλωση του κ. Στουρνάρα περί μη βιωσιμότητάς του Τ.Τ.
Με την απόφαση αυτή, συνεχίζει, καταργείται η τελευταία δημόσια τράπεζα στην Ελλάδα και μηδενίζονται με «ληστρικό» τρόπο οι αποταμιεύσεις των 72.000 μικρομετόχων της.

Παράλληλα υποστηρίζει πως η δημιουργία μιας «μεταβατικής», πλήρως ανακεφαλαιοποιημένης τράπεζας με όλα τα στοιχεία ενεργητικού του ΤΤ και χωρίς τις, εξαιρετικά περιορισμένες, επισφάλειές του, αποτελεί πολύ ακριβότερη λύση από την αυτοτελή ανακεφαλαιοποίηση του ΤΤ, το αυξημένο κόστος της οποίας καλούνται να σηκώσουν και πάλι οι έλληνες φορολογούμενοι.

Καταλήγοντας τονίζει πως είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ δεν αναφέρει κουβέντα για τη διασφάλιση ούτε των θέσεων εργασίας των 3.500 υπαλλήλων του ΤΤ, ούτε των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου