Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΔΝΤ: ΑΒΕΒΑΙΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ


Αβέβαιες παραμένουν βραχυπρόθεσμα οι προοπτικές της πορτογαλικής οικονομίας και μεσοπρόθεσμα παραμένουν σημαντικοί οικονομικοί κίνδυνοι, επισημαίνει σε έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στην έκθεσή του το Ταμείο αναφέρεται στο τεταμένο κλίμα στην κοινωνία και στην πολιτική ζωή εξαιτίας της αυξημένης ανεργίας αλλά και των ολοένα ισχυρότερων αντιρρήσεων της αντιπολίτευσης στα εφαρμοζόμενα μέτρα λιτότητας.

Η προσπάθεια δεν υπήρξε μάταιη αλλά οι προκλήσεις παραμένουν και ακόμα δεν έχει έλθει ο καιρός για τα συγχαρητήρια, σημείωσε ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Πορτογαλία Αμπέμπε Σελασιέ.
Παράλληλα το ΔΝΤ χαιρετίζει τη «σημαντική» προσπάθεια των πορτογαλικών αρχών προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές κρίσεις.

«Είναι ουσιώδες να καταλήξουμε σε μια ευρεία συναίνεση ώστε οι μεταρρυθμίσεις να υποστηριχθούν», σημειώνει επίσης το ΔΝΤ υπογραμμίζοντας ότι είναι σπουδαίο να βρεθεί η ισορροπία ανάμεσα στη δημοσιονομική λιτότητα και στα μέτρα, τα οποία θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη.

ΤΑκόμα το ΔΝΤ εκτιμά ότι τη διετία 2013-2014 το δημόσιο χρέος της Πορτογαλίας θα αυξηθεί φθάνοντας το 122% του ΑΕΠ της χώρας.

Το ΔΝΤ ενέκρινε την Τετάρτη την εκταμίευση δόσης, ύψους 838,8 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που εντάσσεται στη συνολική δόση των 2,5 δισ. ευρώ του δανείου της τρόικας.

πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου