Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Το τελευταίο 'αντίο' στον Πρόεδρο Τσάβες (+FOTOS)

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν στην ουρά για περισσότερο από 10 ώρες έξω από το παρεκκλήσι, με την ελπίδα να χαιρετήσουν τη σωρό του Προέδρου τους, Ούγκο Τσάβες, και να του πούνε από κοντά το τελευταίο 'αντίο'.
Ο Τσάβες, μέσα στο φέρετρο το οποίο είναι ανοιχτό και προστατευμένο με γυαλί, είναι ντυμένος με την στρατιωτική στολή και τον εμβληματικό κόκκινο μπερέ του και σκεπασμένος μέχρι την μέση με την σημαία της πατρίδας του. Από δεξιά κι αριστερά του περνάει ο κόσμος για τον χαιρετισμό.
Άλλοι τον χαιρετούν με στρατιωτικό χαιρετισμό, άλλοι κλαίνε ασυγκράτητα στη θέα του άψυχου σώματος του. Παρόλο που τα αισθήματα είναι έντονα, τα νέα ακόμα είναι δύσκολο να τα αποδεχθεί κανείς.
Σύμφωνα με ορισμένες εκθέσεις, περισσότερα από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υποβάλλει τα σέβη τους. Αυτό όλο μοιάζει περισσότερο με ένα θρησκευτικό προσκύνημα παρά με μια θρησκευτική πράξη.












Αρχηγοί κρατών της Λατινικής Αμερικής ταξίδεψαν στη Βενεζουέλα, στο Καράκας, για να χαιρετήσουν για τελευταία φορά τον φίλο και σύντροφο τους κι απέδωσαν κι αυτοί με τη σειρά τους τα σέβη τους στη σωρό του Προέδρου Τσάβες. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου