Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Παραμένουν τα ερωτηματικά για το σκάνδαλο Σταυρίδη-ΤΑΙΠΕΔ

Σοβαρά ερωτηματικά, τα οποία σχετίζονται με το δημόσιο συμφέρον και τον ίδιο τον εμπλεκόμενο, παραμένουν για τον τρόπο με τον οποίο αποκαλύφθηκε η πτήση του (τέως) επικεφαλής στο ΤΑΙΠΕΔ Στέλιου Σταυρίδη με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, μετόχου της κοινοπραξίας η οποία προσφάτως εξαγόρασε το 33% του ΟΠΑΠ από το ελληνικό δημόσιο.

Στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξης τη Δευτέρα (Σκάι), ο καπετάνιος του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν βίωσε το ναυάγιο της εξαγοράς της ΔΕΠΑ από τη Gazprom, δήλωσε αφοπλιστικά ότι ο ίδιος διέρρευσε στον τοπικό Τύπο της Κεφαλλονιάς τη φωτογραφία (η οποία τον απεικονίζει περιχαρή δίπλα στην αεροσυνοδό του ιδιωτικού αεροσκάφους που ανήκει στον γνωστό επιχειρηματία και μετέφερε τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ από την Αθήνα στην Κεφαλλονιά). Όπως είπε, κατά λάθος, στην προσπάθειά του να τη στείλει μέσω email από το κινητό του στην οικογένειά του, την έστειλε στην τοπική εφημερίδα της Κεφαλονιάς Ημερήσιος, που παρουσίασε το θέμα με τον τίτλο Ιπτάμενος Στυλιανός. 

Σε επικοινωνία με το Tvxs. gr, εργαζόμενη στον Ημερήσιο επιβεβαίωσε την εκδοχή Σταυρίδη. «Πατώντας το πρόθεμα ‘kef’, επέλεξε ασυνείδητα το δικό μας email, αντί το αντίστοιχο του υποκαταστήματος της εταιρείας του στην Κεφαλλονιά», αναφέρει στο tvxs.gr. Γιατί όμως ο κ. Σταυρίδης θέλησε να στείλει μια φωτογραφία στην οικογένεια του, την στιγμή που θα μπορούσε να την δείξει αυτοπροσώπως, κατ' ευθείαν από το κινητό του; Οταν μάλιστα η οικογένεια του πρώην προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ δεν διαθέτει, όπως φαίνεται, προσωπικό mail, αναγκάζοντας τον κ. Σταυρίδη να το στείλει στην εταιρία του στην Κεφαλονιά. (της οποίας το mail επικοινωνίας δεν έχει πρόθεμα kef αλλά είναι του τύπου info@ideal..gr.

Πατήστε πάνω για να δείτε ολόκληρη τη φωτογραφία


Σύμφωνα με την εργαζόμενη στον Ημερήσιο που μίλησε στο Tvxs, ο κ. Σταυρίδης, ο οποίος εκείνες τις ημέρες παραθέριζε στο νησί, δεν πέταξε-όπως γράφτηκε- με το συγκεκριμένο αεροσκάφος δύο φορές, δηλαδή και στη διαδρομή από την Κεφαλλονιά προς την Αθήνα, για την υπογραφή της εξαγοράς του ΟΠΑΠ από την κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει ο ιδιοκτήτης του lear jet: «Πέταξε μόνο κατά την επιστροφή». Σημειώνεται ότι η εφημερίδα διατηρεί στενές και καλές σχέσεις με τον κ. Σταυρίδη, τον οποίο παρουσίαζε σε δημοσιεύματα γεμάτα επαίνους ως «τον άνθρωπο πίσω από το deal του ΟΠΑΠ», ο οποίος «προσφέρει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του στο ΤΑΙΠΕΔ». Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην ιστοσελίδα της εφημερίδας υπάρχει διαφημιστική καταχώρηση της εταιρείας του κ. Σταυρίδη..

Αν πράγματι ο κ. Σταυρίδης είχε στείλει από παραδρομή την φωτογραφία με την αεροσυνοδό στην εφημερίδα, θα μπορούσε να είχε ζητήσει να μην δημοσιευθεί, πολύ περισσότερο αφού οι λάθος αποδέκτες δεν γνώριζαν που, πως ή πότε η φωτογραφία είχε τραβηχτεί και ότι σχετιζόταν με το deal του ΟΠΑΠ. Ετσι η εκδοχή της πλευράς Σταυρίδη περί λάθους αποστολέα δεν φαίνεται να ισχύει σε καμία περίπτωση. Είτε ο ίδιος ο κ. Σταυρίδης είτε κάποιοι άλλοι, θέλησαν να δημοσιοποιηθεί το ταξίδι Σταυρίδη-Μελισσανίδη με το learjet. 

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη εξέλιξη ενισχύει την προοπτική τοποθέτησης ξένης τεχνοκρατικής ηγεσίας στο ΤΑΙΠΕΔ, με στόχο τη γρήγορη και απρόσκοπτη υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, κάτι που αποτελεί διακαή πόθο της Γερμανίας.

Πάντως, ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δηλώνει αμετανόητος για τη... χαμηλή πτήση με το ιδιωτικό τζετ του γνωστού επιχειρηματία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου