Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΕΑ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Με σκηνές βγαλμένες από την Προκαταρκτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, και πρωταγωνιστές την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γʼ Αντιπρόεδρο της Βουλής Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ξεκίνησε την Τρίτη στο τρίτο Θερινό Τμήμα της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για το Νέο Κώδικα Δικηγόρων.

Κι αυτό γιατί με την έναρξη της συζήτησης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε ως «άκυρη» τη διαδικασία, υποστηρίζοντας ότι στην σχετική ψηφοφορία που είχε πραγματοποιηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή -την περασμένη εβδομάδα- στην αίθουσα βρίσκονταν μόνο δύο βουλευτές της συμπολίτευσης (Γιάννης Κεφαλογιάννης από της ΝΔ και Θεοδώρα Τζάγκρη από το ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι -πρόσθεσε- όταν ο πρόεδρος ρωτούσε κατά την ψηφοφορία αν δέχονται τα άρθρα, εκείνοι δεν απαντούσαν, ούτε έκαναν νεύμα.
Η ίδια μάλιστα κατηγόρησε τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κυριάκο Βιρβιδάκη, λέγοντας πως «η απουσία των βουλευτών δεν τον εμπόδισε να πλαστογραφήσει τα πρακτικά ώστε να φαίνεται ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία».

«Ο νομοθέτης δεν μπορεί να είναι πλαστογράφος. Στη Βουλή δεν μπορεί να εισάγονται πλαστές εκθέσεις» είπε η βουλευτής, προσθέτοντας ότι επικοινώνησε με την Υπηρεσία Πρακτικών της Βουλής, και ο υπεύθυνος την ενημέρωσε ότι «ο κ.Βιρβιδάκης ζήτησε να γραφτούν έτσι».

Άμεση ήταν η αντίδραση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, η οποία απευθυνόμενη στη Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε: «Δεν μπορείτε να μας κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, είμαστε χρόνια και στη Βουλή και θα πρέπει να ξέρετε ότι οι ψηφοφορίες στις επιτροπές γίνονται με το τεκμήριο της πλειοψηφίας».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Βιρβιδάκης, υποστήριξε ότι στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης εφάρμοσε «την πρακτική που εφαρμόζουν χρόνια οι επιτροπές και επανέλαβε ότι δέχτηκε απειλητικά και υβριστικά μηνύματα ο ίδιος και η οικογένειά του «γιατί ετόλμησα να έχω άποψη». Ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου επισήμανε ότι «η συζήτηση ήταν διεξοδική, διήρκεσε πάνω από 20 ώρες. Και δεχτήκαμε 27 νομοτεχνικές βελτιώσεις».

Ο υδράργυρος της αντιπαράθεσης σκαρφάλωσε στο «κόκκινο» λίγο αργότερα ωστόσο, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξαναπήρε το λόγο και απευθύνθηκε στον προεδρεύοντα Χρήστο Μαρκογιαννάκη, χωρίς να τον αποκαλέσει… «πρόεδρο».

«Έλεος πια σας ανέχθηκα στην Προκαταρκτική για έξι μήνες. Εδώ όμως δεν θα σας ανεχθώ. Στη Βουλή θα με αποκαλείται με τη θεσμική μου ιδιότητα, θα με αποκαλείται πρόεδρο.Έχετε εξαντλήσει την υπομονή μου» είπε χαρακτηριστικά για να λάβει την δηκτική απάντηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ: «Η υπομονή σας δεν είναι παράμετρος της λειτουργίας του πολιτεύματος. Λέτε ότι δεν ανέχεστε την Αξιωματική Αντιπολίτευση και αυτό είναι μία εκδήλωση που ουδόλως παραπέμπει σε συνταγματική λειτουργία».

Λίγο αργότερα για «παιδιαρίσματα» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξαιτίας του «προκαλείται διαρκής κωλυσιεργία», ενώ ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου ζήτησε «να απορριφθεί η ένσταση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μεγαλοπρεπώς», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «ατελείωτες φλυαρίες».

Για «ανούσια διπολική αντιπαράθεση, η οποία αγγίζει τα όρια του κρετινισμού» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Πάντως, με διʼ εγέρσεως ψηφοφορία απορρίφθηκε από το Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής η ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ για νόθευση της ψηφοφορίας και των πρακτικών της Επιτροπής Δικαιοσύνης.

πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου