Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Μεγαλειώδης ενωτική, μαζική αντιφασιστική πορείαπραγματοποιείται στο σημείο της δολοφονίας τουΠαύλου Φύσσα από σωματεία εργαζομένων, πολιτικά κόμματα ,οργανώσεις της Αριστεράς και μαζικούς φορείς της περιοχής. Στην πορεία κυριαρχεί το σύνθημα : "ζει, ζει, ο Παύλος Φύσσας ζει, με Πέτρουλα Λαμπράκη μας οδηγεί".

Με συνθήματα κατά του φασισμού αλλά και κατά τωνμνημονίων , της τρόικα και της κυβερνητικής πολιτικής, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, στην Αμφίπολη.
Ο κόσμος κατέφθασε κατά κύματα από κάθε γειτονιά του Πειραιά και της Αθήνας. Μεγάληαντιφασιστική μηχανοκίνητη πορεία κινήθηκε από το Περιστέρι προς το Κερατσίνι. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στη συγκέντρωση, χαρακτηριστικά, μάλιστα, η Τσαλδάρη από το ύψος της Λαμπράκη μέχρι την Π. Ράλλη ήταν γεμάτη κόσμο!



Πλήθος κόσμου ακολούθησε και την κοινή, μαζική, ενωτική πορεία ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ καιάλλων δυνάμεων της Αριστεράς.

Λίγο μετά τις 7 μ.μ. δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν απρόκλητα και άνανδρα χημικά και δακρυγόνα στους ειρηνικούς διαδηλωτές. Μετά την επίθεση των ΜΑΤ, πολύς κόσμος έχει διασκορπιστεί στα γύρω στενά, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της πορείας συνεχίζει προς το δημαρχείο. Ο κόσμος παραμένει καιψάχνει διαρκώς δρόμους ώστε να ξαναενωθεί με την πορεία! Στην περιοχή εμφανίστηκε μέχρι και ελικόπτερο της αστυνομίας για να "επιτηρεί" τους ειρηνικούς διαδηλωτές! Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και αναφορές τους "Στο Κόκκινο, 105,5", ομάδες με πολιτικά χωρίς διακριτικά ρίχνουνπέτρες δίπλα από τα ΜΑΤ.

Το πολύ μεγαλύτερο μέρος της μεγαλειώδους λαϊκής , ενωτικής αντιφασιστικής πορείας οδεύει πλέον (σ.σ. λίγο μετά τς 8:15) προς την πλατεία Λαού με αμείωτο αγωνιστικό παλμό.






ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠ' ΑΚΡΟΥ ΕΙΣ ΑΚΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣΣημειώνεται πως τα αγωνιστικά ραντεβού έχουν δοθεί απ'άκρου εις άκρον της χωρας. Αντίστοιχη συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη στην Καμάρα. Επίσης το ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί συγκέντρωση καταδίκης της δολοφονίας του 34χρονου στο Κερατσίνι στο Αγ. Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη

Τέλος, αντιφασιστικές συγκεντρώσεις διοργανώνονται σε Λάρισα, Κοζάνη, Μυτιληνη, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Κόρινθο, Δράμα, Καλαμάτα, πρέβεζα, Βόλο, Αγρίνιο, Τρίκαλα, Σέρρες, Γιαννενα, Κομοτηνή, Θήβα, Τρίκαλα, Κέρκυρα, Λιβαδειά, Αίγιο.

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13411:antifasistikh-poreia&catid=80:koin-dikaiomata&Itemid=180

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου