Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Νέα μέτρα και τρομο-εκστρατεία δεν θα περάσουν! Οι αγώνες μας θα τα σπάσουν!

Μπροστά στους νέους φόρους, τη νέα απελευθέρωση των απολύσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τη νέα ληστεία συντάξεων και Ταμείων, τα νέα αντικοινωνικά μέτρα που απεργάζονται Κυβέρνηση-Τρόικα, οι αντιπερισπασμοί θα πληθαίνουν. Δεν ξέρουμε ποιοι και από ποια κέντρα φόνευσαν τους δυο χρυσαυγίτες, αλλά καταλαβαίνουμε μια χαρά ποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους φόνους. Πιστεύουν ότι με μια “αντιτρομοκρατική εκστρατεία” θα διασώσουν τμήμα των φασιστικών εφεδρειών τους και κυρίως ότι θα αποδυναμώσουν τις αντιστάσεις αρκετά για να μην βάλουν φωτιά στα νέα τους Μνημόνια. Νομίζουν ότι έτσι θα πάρουν την πρωτοβουλία από το κίνημα.

Από το αντιφασιστικό κίνημα, που απέσπασε από το σύστημα τις περιορισμένες διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής, όπως και την πολιτική καταδίκη της -αν και προσωρινή όπως φαίνεται.

Από το εργατικό κίνημα, που μετά την απεργία της ΟΛΜΕ εξακολουθεί να αγωνίζεται με κλαδικούς αγώνες που περιμένουν τη γενίκευσή τους παντού, όπως η δίμηνη πια απεργία των διοικητικών στα πανεπιστήμια.

Αν περάσει αυτός ο πολιτικός ελιγμός μαζί με τα νέα μέτρα που αποτυπώνονται εν μέρει στον προϋπολογισμό πείνας που καταθέτουν, σίγουρα θα ενταθεί και η κρατική τρομοκρατία. Μας προϊδεάζουν οι καταδίκες συνδικαλιστών, οι διώξεις ανήλικων καταληψιών μαθητών, οι διώξεις δεκάδων κατοίκων της Χαλκιδικής σαν “εγκληματική οργάνωση”, οι διώξεις αριστερών που κολλάνε αφίσες ή αναρχικών που μοιράζουν φυλλάδια, οι εισβολές των ΜΑΤ στα κοινωνικά ιατρεία, την ΑΣΟΕΕ υπό το χαμογελαστό βλέμμα του υφυπουργού Μηταράκη, τους καταυλισμούς Ρομά, οι διώξεις και απαγωγές κατά Κούρδων πολιτικών προσφύγων. Επειδή δεν υπάρχει “δημοκρατικός” δρόμος για να περάσουν οι νέες απολύσεις, οι νέοι φόροι στους φτωχούς, οι πλειστηριασμοί σπιτιών, το νέο χαράτσι στα νοσοκομεία.

Μόνο η δράση μας θα ακυρώσει τα σχέδιά τους!

Η πανεργατική απεργία της Τετάρτης 6 Νοέμβρη, δίνει άλλη μια ευκαιρία για να ξαναβγούμε όλοι μαζί στο δρόμο, όπως εκείνες τις μέρες του Σεπτέμβρη, που απεργοί και αντιρατσιστές/αντιφασίστες διαδηλώναμε ενάντια σε Μνημόνια και Φασισμό.


Έξω οι φασίστες από τα σωματεία και τις γειτονιές μας!

Να διαλυθούν οι θύλακες των νεοναζί σε αστυνομία, στρατό και δικαιοσύνη

Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και βασανισμού μεταναστών

ΣΤΟΠ στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία κατά των αγωνιστών

Ανάκληση όλων των απολύσεων/διαθεσιμοτήτων

Λεφτά για υγεία και παιδεία – όχι για τις τράπεζες και την αστυνομία

Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι
Συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία της 6ης Νοέμβρη

Συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11:οο π.μ. στο Μουσείο
Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στις 10:30π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου