Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ψάχνουν να βρουν …Τσίπρα

“ Όταν έχεις το πρωτότυπο είναι μάταιο και ανώφελο να ψάχνεις να βρεις στην αγορά, η οποία άλλωστε έχει καταρρεύσει, το αμφίβολης προέλευσης γενόσημο… ”
Του Κώστα Καπνίση

Το φέρνουν από εδώ, το φέρνουν από εκεί, ασκούν μια στείρα «αντιπολίτευση» στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά του αρχηγού της, Αλέξη Τσίπρα και στο τέλος θα καταλήξουν να παραδεχτούν ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι η λύση – λύτρωση που αναζητά ο τόπος σε τούτη την κρίσιμη χρονικά συγκυρία. Ποτέ δεν είναι αργά βέβαια για να παραδεχτεί κάποιος και αυτός ο κάποιος δεν είναι κανείς άλλος παρά όλες αυτές οι πολιτικές δυνάμεις που στέκουν, προς το παρόν τουλάχιστον, ως εμπόδιο στην αλλαγή της πολιτικής, την οποία τόσο χρειάζεται ο λαός και η χώρα, προκειμένου να βγει από το αδιέξοδό της και να κάνει μια δυναμική φυγή προς τα εμπρός.



Οι προσπάθειες κάποιων σκόρπιων πολιτικών δυνάμεων – μεμονωμένων προσωπικοτήτων να ανασυνθέσουν τον λεγόμενο πολιτικό χώρο της «Κεντροαριστεράς, χρησιμοποιώντας μάλιστα παλαιά φθαρμένα υλικά ή απομεινάρια κομμάτων όπως το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, που κατά πάσα πιθανότητα βρίσκεται και αυτή υπό διάλυση, δεν μπορούν πλέον να πείσουν την ελληνική κοινωνία. Άλλωστε το παιχνίδι για την λεγόμενη «Κεντροαριστερά», χάθηκε στις εκλογές του 2012, όταν το «ΠΑΣΟΚ», γνώρισε την εκλογική συντριβή, λαμβάνοντας ποσοστό 13,18% τον Μάιο και 12,28% τον Ιούνιο.

Ένα πρώην μεγάλο κόμμα, το οποίο άσκησε για πολλά χρόνια την εξουσία στον τόπο και μάλιστα στην εκλογική αναμέτρηση του 2009 είχε λάβει σχεδόν 44%, είχε πια εξαερωθεί. Θα περίμενε κάποιος, υγιώς και πολιτικά σκεπτόμενος, το ΠΑΣΟΚ, συντετριμμένο και τιμωρημένο από τον ελληνικό λαό, να αποτραβηχτεί από το κεντρικό πολιτικό προσκήνιο και να αναλογιστεί στο γιατί εγκαταλείφθηκε από την συντριπτική πλειονότητα των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων που το στήριζαν τόσα χρόνια. Η ακραία νεοφιλελεύθερη μετάλλαξή του τα τελευταία χρόνια, δεν συγκίνησε καθόλου όλους όσους έπαιρναν τις αποφάσεις για το «ΠΑΣΟΚ» και κυρίως για την χώρα. Χωρίς να το σκεφτούν και πολύ, αποφάσισαν να δεχτούν την πρόσκληση της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά για να μπουν εκ νέου στην κυβέρνηση.

Η εξουσία έκλεισε και πάλι το μάτι στα χορτασμένα από αυτήν εναπομείναντα στελέχη του «ΠΑΣΟΚ». Βρήκαν μάλιστα και την επίσημη δικαιολογία. Ότι δηλαδή το «ΠΑΣΟΚ», θα συνεχίσει να σώζει την χώρα, κατηγορώντας μάλιστα την ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά που άργησε να καταλάβει το «μεγαλείο» της μνημονιακής πολιτικής. Μάλιστα προχωρώντας ένα ακόμα βήμα παραπέρα, τον τελευταίο καιρό, το «ΠΑΣΟΚ», μέσω του αρχηγού του και των ελάχιστων πια στελεχών, φροντίζει να διαμηνύει στο Μέγαρο Μαξίμου ότι «χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση». Αρκετά στελέχη του «ΠΑΣΟΚ» προσπαθούν να «δραπετεύσουν» από το αδιέξοδο, μελετώντας όλα τα ενδεχόμενα και ψάχνοντας να βρουν την επόμενη λύση.

Η τελευταία «κίνηση των 58», η οποία μάλιστα «καπελώθηκε» από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, ανάγκασε κάποια στελέχη αυτής της «κίνησης», οι οποίοι ονειρεύονται μια νέου τύπου «ΕΛΙΑ», να αρχίσουν να κάνουν κάποιους ελιγμούς, προσπαθώντας να σώσουν τα προσχήματα και να μην «καεί» κατά το κοινώς λεγόμενο η «κίνηση των 58». Δύο στελέχη των «58», ο Νίκος Αλιβιζάτος και ο Γιώργος Παγουλάτος, σε συνεντεύξεις τους, προσπάθησαν να αλλάξουν το κλίμα. Ο μεν Νίκος Αλιβιζάτος σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε ότι «Η καλύτερη λύση θα ήταν να βρούμε έναν καλό σαραντάρη, όπως καλή ώρα και η Ιταλία. Το μεγάλο ατού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Όσα ελαττώματα και αν του καταλογίζει κάποιος, είναι ένας νέος άνθρωπος, έχει ένα καινούργιο χαμόγελο. Όλα αυτά μετρούν πάρα πολύ. Έχω την αίσθηση ότι δεν μπορεί να είναι ο μόνος ο οποίος αλωνίζει σε αυτό το πεδίο». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιώργος Παγουλάτος, ο οποίος σε γνωστή ιστοσελίδα δήλωσε ότι «Θα πρέπει να είναι ευρύτερα αποδεκτός, με κύρος και με δυνατότητα να δώσει φωνή στις νεότερες γενιές των εικοσάρηδων, τριαντάρηδων και σαραντάρηδων. Αυτές είναι οι κρίσιμες δημιουργικές ομάδες που πρέπει να παραμείνουν στο παιχνίδι των προοδευτικών ιδεών, της μετριοπάθειας και του ευρωπαϊσμού και να μη στραφούν προς τα άκρα, τον συντηρητισμό ή την ιδιώτευση».



Είναι προφανές ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, μετά τους θεσμικούς φορείς στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά και τα ΜΜΕ του εξωτερικού, αρχίζει πλέον να πείθει και τους τελευταίους «δύσπιστους» στο εσωτερικό της χώρας. Η τελευταία δε πολιτική πρωτοβουλία να απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να ζητήσει επίσημα την διενέργεια ευρωπαϊκής εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια στην Γηραιά ήπειρο, τα έργα και τη δράση της εξωθεσμικής τρόικα, και την αναζήτηση πολιτικών ευθυνών σε όσους αβίαστα δέχθηκαν να υλοποιήσουν τις τακτικές της και τις «συμβουλές» της, έχει προκαλέσει αίσθηση τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Η Ευρώπη, δείχνει πλέον ξεκάθαρα ότι η λύση για την Ευρώπη είναι η ύπαρξη κομμάτων τύπου ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό πλέον αρχίζουν να το καταλαβαίνουν και στο εσωτερικό της χώρας όλοι όσοι αμφισβητούσαν τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κακό μαντάτο όμως για τους όψιμους θαυμαστές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι ότι οι Τσίπρες δεν ανακαλύπτονται κάθε μέρα, ειδικά την τελευταία στιγμή. Άλλωστε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μόχθησε αρκετά τα τελευταία τέσσερα χρόνια να πείσει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για την ορθότητα και παράλληλα την αναγκαιότητα της εναλλακτικής πρότασης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πλέον, ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Ο πολιτικός βίος της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου τελειώνει. Το ίδιο και όλων όσων στήριξαν με μανία και λύσσα πολιτικές του χθες. Πολιτικές που στέρησαν την χώρα από ένα καλύτερο αύριο. Πολιτικές μάλιστα που την καταδίκασαν σε βαριά και ασήκωτα δεσμά. Η αλήθεια είναι ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από την λύτρωση για τον ελληνικό λαό θα είναι και μια πολύτιμη λύση, η οποία θα δώσει αρκετό χρόνο στο υπόλοιπο πολιτικό σύστημα για να μπορέσει να εξυγιανθεί, να ανανήψει και να ξανακερδίσει αν όχι την ψήφο μερίδας του ελληνικού λαού, τουλάχιστον την εμπιστοσύνη του στην πολιτική. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η πλέον ενδεδειγμένη και αναγκαία λύση για την υπηρέτηση των λαϊκών και εθνικών συμφερόντων. Εξάλλου, όταν έχεις το πρωτότυπο είναι μάταιο και ανώφελο να ψάχνεις να βρεις στην αγορά, η οποία άλλωστε έχει καταρρεύσει, το αμφίβολης προέλευσης γενόσημο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου