Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Βάση Ακρωτηρίου: Εκατοντάδες άτομα στη διαδήλωση κατά εμπλοκής Βρετανικών Βάσεων στη Γάζα


Έξω από τη Βρετανική Βάση Ακρωτηρίου βρέθηκαν μέλη του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης και πολίτες, διαδηλώνοντας και «καταδικάζοντας τις αεροπορικές επιδρομές που διεξάγονται από τις Βρετανικές Βάσεις για μεταφορά πολεμικού υλικού για την υποστήριξη των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας».

Η ανακοίνωση:

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) μαζί με τους φιλειρηνιστές που συγκεντρώθηκαν σήμερα Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024, έξω από τις Βρετανικές Βάσεις στο Ακρωτήρι, διατρανώνουν την απαίτηση τους για τον τερματισμό της εμπλοκής της Κύπρου μέσω των Βρετανικών Βάσεων στη γενοκτονία του φίλου παλαιστινιακού λαού. Η διαχρονική θέση μας για άμεσο τερματισμό της παρουσίας των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο επιβεβαιώνεται από τον διαρκή κίνδυνο σε βάρος της ασφάλειας της πατρίδας μας και των λαών της περιοχής.


Γι’ ακόμα μια φορά καταγγέλλουμε τη χρήση και εμπλοκή των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο στις αεροπορικές επιδρομές σε βάρος των λαών της περιοχής. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας και στην Υεμένη προκαλούν κινδύνους γενικότερης ανάφλεξης στην Μέση Ανατολή.

Καταγγέλλουμε την παράνομη παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα μας δια μέσου της στρατιωτικής βρετανικής βάσης Ακρωτηρίου.

Καταγγέλλουμε τη δημιουργία Αμερικάνικης στρατιωτικής βάσης εντός των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου και την παράνομη παρουσία 3000 Αμερικανών στρατιωτών.

Καταγγέλλουμε τη μεταφορά αμερικανικών πολεμικών υλικών και δυνάμεων για την υποστήριξη των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας και στην Υεμένη.

Η Κύπρος δεν είναι ούτε ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ούτε των Βρετανών. Ως κυπριακός λαός δεν θέλουμε εμπλοκή της χώρας μας με οποιονδήποτε τρόπο στην σφαγή που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας.

Γι’ αυτό απαιτούμε την άμεση διάλυση των βρετανικών βάσεων, όπως και όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων στις χώρες της περιοχής μας και στον κόσμο. Οι Βρετανικές Βάσεις αποτελούν κατάλοιπο του αποικιοκρατικού καθεστώτος, ακρωτηριάζουν την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Κύπρου και θέτουν σε διαρκή κίνδυνο τους λαούς της περιοχής, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο.

Απαιτούμε άμεση και πλήρη κατάπαυση πυρός και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Απαιτούμε τερματισμό της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού, τερματισμό της κατοχής και του εποικισμού της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ.

Απαιτούμε λευτεριά στην Παλαιστίνη και ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, όπως προνοούν τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Οι λαοί της περιοχής μας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Κοινός εχθρός μας είναι ο ιμπεριαλισμός που γεννά τους πολέμους, το σοβινισμό και το μιλιταρισμό. Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι αγωνιζόμαστε για να επικρατήσει η ειρήνη στον τόπο μας. Αγωνιζόμαστε για λύση που θα επανενώνει την Κύπρο και θα μας απαλλάσσει από τους ξένους στρατούς και κηδεμόνες. Αγωνιζόμαστε ώστε ο τόπος μας να καταστεί γέφυρα ειρήνης και συνεργασίας των λαών.


https://dialogos.com.cy/vasi-akrotirioy-ekatontades-atoma-sti-diadilosi-emplokis-vretanikon-vaseon-sti/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου