Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

«ΤΕΛΟΣ της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη!» Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Ισπανίας...

Πλημμύρισαν χθες οι δρόμοι της Μαδρίτης και άλλων πόλεων της Ισπανίας από χιλιάδες ανθρώπους που διαδήλωσαν με αίτημα «το τέλος της γενοκτ...

Πλημμύρισαν χθες οι δρόμοι της Μαδρίτης και άλλων πόλεων της Ισπανίας από χιλιάδες ανθρώπους που διαδήλωσαν με αίτημα «το τέλος της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη».

Στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας περίπου 25.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία μεταξύ του σιδηροδρομικού σταθμού Atocha και της πλατείας Cibeles, κρατώντας σημαίες της Παλαιστίνης και φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ισραήλ.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν από την κυβέρνηση της χώρας τους να «βάλει τέλος στο εμπόριο των όπλων και στις σχέσεις με το Ισραήλ», ενώ αρκετά πλακάτ που κρατούσαν ορισμένοι διαδηλωτές έγραφαν «Σταματήστε τη Γενοκτονία».

Πλην της Μαδρίτης, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ισπανίας, όπως η Σεβίλλη, η Βαρκελώνη και η Βαλένθια. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν έπειτα από κάλεσμα της πλατφόρμας Δίκτυο Αλληλεγγύης κατά της κατοχής της Παλαιστίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου