Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Κανένα Ελληνικό πλοίο ή στρατός σε εμπόλεμη περιοχή! Να μην αναχωρήσει η φρεγάτα Ύδρα για την Ερυθρά Θάλασσα



Αντιπολεμική κίνηση Λάρισας

Επισημοποιήθηκε η εμπλοκή της Ελλάδας στις εχθροπραξίες που διεξάγονται στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς η χώρα μας αναλαμβάνει τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες» κατά των ανταρτών Χούθι. Σημειώνουμε πως το επιχειρησιακό στρατηγείο της επιχείρησης, θα βρίσκεται στη Λάρισα . Για το σκοπό αυτό τέθηκε στη διάθεση το Στρατηγείο της 1ης Στρατιάς . Διοικητής δε των Επιχειρήσεων διορίστηκε ο αρχιπλοίαρχος Β. Γρυπάρης .

Ενώ η Κυβέρνηση επικαλείται την αντοχή της οικονομίας για να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα ( αγροτών, εργαζομένων , συνταξιούχων… ) την ίδια στιγμή περισσεύουν τα χρήματα για αποστολή όπλων στην Ουκρανία και την φρεγάτας ΥΔΡΑ στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας για τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Πρόκειται για επικίνδυνες και ντροπιαστικές αποφάσεις που στηρίζουν το βάρβαρο πόλεμο που κάνει το Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων . Σημειώνουμε ότι οι Χούθι επιτίθενται σε πλοία που κατευθύνονται προς το Ισραήλ, πιέζοντας και ζητώντας να σταματήσει η σφαγή των Παλαιστινίων. Μοναδικός λόγος για τη στάση της Κυβέρνησης είναι η περιφρούρηση των εφοπλιστικών συμφερόντων, η εξασφάλιση των ληστρικών κερδών τους και η υλοποίηση της εγκληματικής πολιτικής των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Σε μια περίοδο που η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται από τις συνεχόμενες επιθέσεις του κράτους – δολοφόνου Ισραήλ και ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, η προθυμία της Ελληνικής Κυβέρνησης να προστατέψει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων στο πέρασμα της Ερυθράς Θάλασσας, στέλνοντας προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, μας κάνει θύτες άλλων λαών και ταυτόχρονα στόχους αντιποίνων.

Η Λάρισα και η χώρα μετατρέπονται σε στόχο αντιποίνων.Η 110 Π.Μ. λειτουργεί ως κόμβος υποστήριξης των Αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή. Από εδώ επιχειρούν Αμερικανικά drones σε Μαύρη Θάλασσα, Ανατ. Ευρώπη και την Ουκρανία, κατασκοπεύοντας τη Ρωσία .
Η 1η Στρατιά «αναβαθμίζεται» ως Στρατηγείο της Επιχείρησης της Ε.Ε. κατά των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα , αναλαμβάνοντας μάλιστα την διοίκηση της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Στη Λάρισα μετεγκαταστάθηκαν τα στρατιωτικά Ελικόπτερα από το Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα .

Κανένα από αυτά τα σχέδια δεν γίνεται για την άμυνα της χώρας μας. Αντίθετα οι υποδομές της Λάρισας- Σούδας- Αλεξανδρούπολης … εξυπηρετούν τα Αμερικανονατοϊκά σχέδια και γιαυτό έχουν επανειλημμένα «στοχοποιηθεί», γεγονός που αναδεικνύει τους μεγάλους κινδύνους που προκύπτουν για τον Ελληνικό λαό. Σε περίπτωση γενίκευσης- κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και η συμμετοχή της χώρας σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, η στοχοποίηση της Λάρισας και της χώρας μας δεν είναι σενάριο φαντασίας αλλά άμεσος και υπαρκτός κίνδυνος. Η Ελλάδα θα υποστεί οδυνηρές συνέπειες από την τυφλή υποταγή της στις δυνάμεις του Αμερικανοβρετανικού άξονα και της σκληροπυρηνικής Ε.Ε.

Με τη στάση της η Ελληνική Κυβέρνηση κατάφερε να Σπάσει τους ιστορικούς δεσμούς με τη Ρωσία και τον Αραβικό κόσμο και τις συνέπειες τις βλέπουμε ήδη στην εκτίναξη των τιμών στην ενέργεια, τα λιπάσματα κλπ.
Η ρήξη με τις αραβικές χώρες με επίκεντρο το παλαιστινιακό προστίθεται στην μικρόνοια πολιτική απέναντι στη Ρωσία , δημιουργεί ένα δυσμενές συνολικό περιβάλλον για τη χώρα μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ !

Κανείς δεν πρέπει να μένει ήσυχος από τις τελευταίες εξελίξεις. Το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά ορατό και απαιτείται επαγρύπνηση και δράση για να αποτραπούν οι επικίνδυνοι Κυβερνητικοί σχεδιασμοί. Ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο και στην Ελληνική εμπλοκή πρέπει να δυναμώσει και να γίνει ακόμα πιο μαζικός. Δεν ανεχόμαστε να παίζει η Κυβέρνηση με τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.

Απαιτούμε να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Κυβέρνησης. Να μην αποσταλεί η φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα . Να επιστρέψουν στη χώρα μας όλες οι στρατιωτικές αποστολές που βρίσκονται εκτός των συνόρων . Να σταματήσει η Ελλάδα να γίνεται ορμητήριο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. και των τυχοδιωκτικών πολεμικών σχεδιασμών τους και να κλείσουν οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις . Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία και ο διωγμός του λαού της Παλαιστίνης. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου