Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Βαραίνει το κλίμα για την Αθήνα Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Ζαν Κλοντ Τρισέ, Όλι Ρεν. Τα χαμόγελα παγώνουν...

Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Ζαν Κλοντ Τρισέ, Όλι Ρεν. Τα χαμόγελα παγώνουν...Βαραίνει επικίνδυνα το κλίμα για την Αθήνα, καθώς επικρίσεις εξαπέλυσαν την Πέμπτη οι πρότινος υποστηρικτές της ελληνικής κυβέρνησης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Όλι Ρεν.

«Η αλληλεγγύη έχει και τα όρια της» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, «μεταρρυθμιστική κόπωση» της Αθήνας βλέπει ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν, ενώ ο Ζαν Κλοντ Τρισέ προειδοποίησε με «μπλόκο» στα ελληνικά ομόλογα σε περίπτωση που η Ελλάδα προβεί σε αναδιάρθρωση του χρέους της.


Γιούνκερ: "Η αλληλεγγύη έχει και τα όρια της"
Σαφή προειδοποίηση προς την Ελλάδα ότι «η αλληλεγγύη έχει τα όριά της» απηύθυνε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας προς τη γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung, ενώ ταυτόχρονα απέρριψε μια ενδεχόμενη συνολική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Κατά τον ίδιο, μια ενδεχόμενη «ήπια αναδιάρθρωση» δεν θα αποτελεί ένα μεμονωμένο μέτρο αλλά θα εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων.

Ρεν: «Δεν πάνε καλά οι μεταρρυθμίσεις»
«Κόπωση» των μεταρρυθμίσεων διαπιστώνει για την Ελλάδα ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν, κάτι που απέρριψε την Τετάρτη μιλώντας στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα, η Λούκα Κατσέλη.

«Δεν κατανοώ όσους διαβλέπουν δήθεν μεταρρυθμιστική κόπωση στην κυβέρνηση ... ποτέ άλλοτε μια κυβέρνηση δεν έδειξε τέτοια αποφασιστικότητα και τόσο ισχυρή πολιτική βούληση για να προωθηθούν αλλαγές που εδώ και δεκαετίες θα έπρεπε να είχαν γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας.

Προειδοποίηση Τρισέ
Να σταματήσει η ΕΚΤ να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις για την παροχή ρευστότητας εάν η Ελλάδα προχωρήσει σε ήπια αναδιάρθρωση του χρέους της προειδοποίησε από την πλευρά του μέσω της γερμανικής έκδοσης των Financial Times ο επικεφαλής της, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Σε παρόμοιες δηλώσεις προέβη επί ελληνικού εδάφους και ο Γιούργκεν Σταρκ, μέλος της ευρωτράπεζας, τονίζοντας πως η αναδιάρθρωση του χρέους θα υπονόμευε την ποιότητα των κρατικών ομολόγων.

Συνάντηση για την οικονομία
Στο μεταξύ, με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και με τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λούκα Παπαδήμο συναντάται την Πέμπτη ο πρωθυπουργός

Η συνάντηση θεωρείται σημαντική παραμονές των αποφάσεων για τα νέα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αλλά και της στάσης που τηρεί τις τελευταίες ημέρες η ΕΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου