Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Τουρκία: Θέλουμε το Αιγαίο περιοχή ειρήνης δήλωσε εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών


Σε δηλώσεις που έκανε εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών είπε «Θέλουμε το Αιγαίο περιοχή ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών», απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις πρόσφατες ενέργειες εκπροσώπων ενός μικρού εξωκοινοβουλευτικού κόμματος της δεξιάς.



«Έχουμε πάντα την πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για την ουσιαστική και μόνιμη λύση όλων των προβλημάτων στο Αιγαίο με ειρηνικές μεθόδους που θα στηρίζονται στα κοινά συμφέροντα πάνω στα οποία θα συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές» είπε ο εκπρόσωπος και προσθέτει ότι «μέχρι να λυθούν τα προβλήματα πρέπει να αποφεύγονται μονόπλευρες ενέργειες που επηρεάζουν αρνητικά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή καθώς και μονόπλευρες ενέργειες που μπορεί να βλάψουν την θετική ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο χωρών».

«Στο Αιγαίο υπάρχουν αλληλένδετα θέματα. Είναι σαφής η προσέγγιση της χώρας μας στη θάλασσα του Αιγαίου και αυτό το γνωρίζουν από κοντά όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές», είπε ακόμη ο εκπρόσωπος.

Οι παρατηρήσεις αυτές του εκπροσώπου ακολουθούν το θόρυβο που δημιουργήθηκε στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο, από τους εκπροσώπους του μικρού δεξιού Κόμματος της Δημοκρατίας DP, που «κατήγγειλαν» ότι τα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, απέναντι από τα Δίδυμα πολύ κοντά στην Τουρκική ακτή «βρίσκονται υπό ελληνική στρατιωτική κατοχή», και τις ρητορικές εκκλήσεις για την ανάδειξη του θέματος στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου