Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Αλέκος Λασκαράτος


Αλέκος ΛασκαράτοςΟ Αλέκος Λασκαράτος γεννήθηκε το 1948 στην Αίγυπτο. Το 1960 εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Αθήνα. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Φυσική Ωκενογραφία στο Παρίσι. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στην ειδικότητα αυτή στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας.
Πέρα από την ακαδημαική και επιστημονική του καριέρα, ο Α.Λ. δραστηριοποιήθηκε και στο χώρο της περιβαλλοντικής πολιτικής. Στα τέλη του 70 υπήρξε μέλος του Οικολογικού Αντίλογου, μιας ομάδας επιστημόνων με στόχο την επεξεργασία θέσεων και την πολιτική παρέμβαση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Οικολογία και Περιβάλλον και μετά το κλείσιμό του, μέλος της εκδοτικής ομάδας, της συντακτικής επιτροπής και αρθρογράφος του μηνιαίου περιοδικού Νέα Οικολογία. (δεκαετία 80) Υπήρξε από το 1995 μέχρι το 2006 εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης και τη Σύμβαση της Βαρκελώνης του Ο.Η.Ε. για την προστασία της Μεσογείου.
Με την ιδιότητά αυτή μετείχε σε μεγάλο αριθμό συναντήσεων και διαπραγματεύσεων σε επίπεδο Μεσογείου αλλά και σε παγκόσμια φόρα όπως η Επιτροπή για τη Βιώσιμη Αναπτυξη του Ο.Η.Ε. (Νέα Υόρκη), το Παγκόσμιο Φόρουμ για τα νερά (Κυότο), η Διακυβερνητική Συνδιάσκεψη του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Ο.Η.Ε. (Ναιρόμπι) κ.ά.
Είναι πατέρας της Παυλίνας και παππούς της μικρής (μις υφήλιος) Μελίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου