Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Μήπως ο Γιούνκερ είναι ΣΥΡΙΖΑ;

Γιώργος Κουβαράς
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μπορεί να είναι υπερήφανοι για ένα πράγμα σε σχέση με την Ελλάδα: Σχεδόν κάθε φορά που μιλάνε, καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα πολιτικό πρόβλημα στη χώρα. Τελευταίος, αλλά όχι έσχατος, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ο οποίος –σε εφ’ όλης της ύλης δηλώσεις του για το θέμα της Ελλάδας- ζήτησε να σταματήσει η ταπείνωση του ελληνικού λαού αλλά παρενέβη και στην εκλογική διαδικασία, προτρέποντας εμμέσως πλην σαφώς τους Έλληνες να ψηφίσουν ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, γιατί η Ευρωζώνη θα αποσυρθεί από την Ελλάδα αν στις εκλογές κερδίσουν τα αντιμνημονιακά κόμματα!



Αυτά που είπε ο Γιούνκερ για την ταπείνωση του ελληνικού λαού, όπως και άλλα που ανέφερε για τις «ενάρετες» χώρες που προσπαθούν να εξάγουν σημαντικές ποσότητες όπλων στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, αλλά και για αυτούς που μιλούν για έξοδο της χώρας από το ευρώ μόνο και μόνο για προεκλογικούς λόγους, θα μπορούσε κάλιστα να τα έχει πει και ο Αλέξης Τσίπρας.

Η προτροπή του, όμως, προς τους Έλληνες να μην ψηφίσουν αντιμνημονιακά κόμματα στρέφεται ευθέως κατά του Τσίπρα, της Παπαρήγα και άλλων αντιμνημονιακών αρχηγών.

Δε χρειάζεται να είναι κανείς εξπέρ της πολιτικής ανάλυσης για να αντιληφθεί ότι μια τέτοια ευρωπαϊκή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, σε προεκλογική περίοδο, δεν ωφελεί αυτούς υπέρ των οποίων γίνεται, αλλά, κυρίως, εκείνους εναντίον των οποίων στρέφεται.

Επειδή είμαστε βέβαιοι ότι ο Γιούνκερ δεν είναι… ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι, αν και έμπειρος πολιτικός ο ίδιος, κατατρέχεται από το αυτοκαταστροφικό σύνδρομο που έχει καταλάβει εσχάτως την ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ και τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών.

http://www.aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου