Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ερώτηση Ροντούλη για τις προϋποθέσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ τριτέκνων και πολυτέκνων

   Ελλάδα - Πολιτικά Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου κατέθεσε ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης για τις προϋποθέσεις εισαγωγής των τριτέκνων και πολυτέκνων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μέσα από τις ειδικές κατηγορίες.
 Αναλυτικά η ερώτηση του Κου Ροντούλη: Με βάση τον Ν. 3966/2011 ορίζεται ότι οι τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και τα τέκνα τους μπορούν να διεκδικούν θέσεις με την ειδική κατηγορία κατά τις Πανελλήνιες εξετάσεις και να εισάγονται σε ΑΤΕΙ και ΑΕΙ της χώρας.
 Παρόλα αυτά, το Υπουργείο Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων εξέδωσε την υπ’ αριθμ. Φ253/67430/Β6/15-11-2011 Υπουργική απόφαση, στην οποία αναφέρεται μια προϋπόθεση ως προς την εισαγωγή σε ΑΤΕΙ και ΑΕΙ των τρίτεκνων, πολύτεκνων και των τέκνων τους.

Συγκεκριμένα, η προϋπόθεση αυτή συνίσταται στο ότι οι υποψήφιοι της ειδικής αυτής κατηγορίας κρίνονται μόνον για τις σχολές ή τμήματα της διοικητικής περιφέρειας που βρίσκεται η μόνιμη και κύρια κατοικία των γονέων ή της οικογένειας των ιδίων των υποψηφίων, εάν πρόκειται για ενηλίκους.
 Η προαναφερθείσα Υπουργική απόφαση είναι πράγματι πολύ άδικη, αφού ουσιαστικά δεσμεύει ομάδες υποψηφίων φοιτητών-σπουδαστών, ως προς την επιλογή των σχολών και τμημάτων, αφού είναι ευρέως γνωστό ότι στα Τεχνολογικά και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα πολλών περιφερειών, δεν υπάρχουν όλες οι σχολές του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων.
 Τούτων δοθέντων, ερωτάται η κ. Υπουργός:
 1. Για ποιο λόγο το Υπουργείο έβαλε αυτή την άδικη προϋπόθεση ως προς την εισαγωγή με την ειδική κατηγορία (τρίτεκνοι-πολύτεκνοι) στα ΑΤΕΙ και ΑΕΙ;
 2. Τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση, έτσι ώστε να αρθεί η παραπάνω καταφανής αδικία;