Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Κουβέλης: Η ψήφος στη Δημοκρατική Αριστερά «θα πιάσει τόπο»

Κουβέλης: Η ψήφος στη Δημοκρατική Αριστερά «θα πιάσει τόπο»Η ψήφος της Δημοκρατικής Αριστεράς «σίγουρα θα πιάσει τόπο» τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην ΚΕ του κόμματος, στέλνοντας μήνυμα στους ψηφοφόρους. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να μπει η χώρα σε περιπέτειες με τρίτες κατά σειρά εκλογές».
 «Για να διαπραγματευτεί η χώρα και να προχωρήσει στη σταδιακή αποδέσμευση από το μνημόνιο πρέπει να έχει κυβέρνηση», τόνισε.

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν άμεσα και επισημαίνοντας πως «η επαναδιαπραγμάτευση θα συνεχίζεται», ο Φώτης Κουβέλης έκανε λόγο για «περικοπές δημοσίων δαπανών κατά 4 δις ευρώ που αφορούν σε αμυντικές δαπάνες και σε νοσοκομειακή και φαρμακευτική δαπάνη, για καταπολέμηση της διαφθοράς μέσω των νέων συστημάτων ελέγχου των δημοσίων δαπανών και των διαγωνισμών, με στόχο μείωση κατά 2 δισ. του ποσού των δημόσιων προμηθειών και για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που υπολογίζεται στο 30% του ΑΕΠ με στόχο να συλληφθεί το 1/3 και να προστεθούν στα έσοδα 6 δισ. ευρώ».



Παράλληλα δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρξει «επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2017 και κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την μείωση των κατώτατων μισθών που συμπαρέσυρε όλες τις αμοιβές προς τα κάτω και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της μετενέργειας».

«Εμείς λοιπόν δεσμευόμαστε να κινηθούμε σταθερά στις δύο αλληλοσυμπληρούμενες κατευθύνσεις: Μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ και σταδιακή αποδέσμευση από το μνημόνιο», τόνισε ο Φώτης Κουβέλη και εξαπέλυσε κριτική κατά της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ανάδειξη της ΔΗΜΑΡ στον τρίτο πόλο της πολιτικής ζωής απελευθερώνει τους πολίτες από φθαρμένα σχήματα και αφερέγγυα πρόσωπα», ανέφερε και έκανε λόγο για ψευδεπίγραφο δίπολο ανάμεσα σε μία «νεοφιλελεύθερη δεξιά που έχει φορέσει φιλοευρωπαϊκό μανδύα» και στην «λαϊκίστικη, αντιευρωπαϊκή στην ουσία της αριστερά».

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας την επομένη των εκλογών της 6ης Μαΐου ανέφερε πως «η Δημοκρατική Αριστερά έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση» και απέδωσε τις ευθύνες για το αδιέξοδο στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Από την πρώτη στιγμή είχε αποφασίσει να σύρει τη χώρα σε εκλογές και πάλι όχι για να κυβερνήσει, αλλά για να παραμείνει στην αντιπολίτευση», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης και έκανε λόγο για παρατεινόμενη ακυβερνησία που συμπληρώνει «τη μνημονιακή καταστροφή».

http://www.tvkosmos.gr