Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Κατά της εφεδρείας τάχθηκε ο Φ. Κουβέλης


Τους λόγους για τους οποίους αντιτίθεται στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας επισήμανε στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης κατά την συνεδρίασή της.

Ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι το μέτρο δεν ήταν αποδοτικό και επέμεινε ότι δεν θα δεχθεί κάτι που οδηγεί σε απολύσεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Σημείωσε, ωστόσο, ότι περιμένει και τις διευκρινήσεις του σχεδίου που ετοιμάζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την ελάφρυνση του Δημοσίου.
Εξήγησε επίσης ότι τα όποια μέτρα ληφθούν δεν θα είναι αποτελεσματικά και οι θυσίες του λαού θα πάνε χαμένες εάν δεν ενταχθούν σε συγκεκριμένο πρόγραμμα και σχέδιο ανάπτυξης.
Είπε ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται για να παραμείνει στην Ευρωζώνη με τις λιγότερες θυσίες για την ελληνική κοινωνία και τα αδύνατα κοινωνικά στρώματα. Επανέλαβε την στήριξή του στην κυβερνητική προσπάθεια.


Ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο επίσης για τις δυσκολίες που επικρατούν στην Ευρώπη και στις σχέσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και υπογράμμισε ότι πρέπει -κατά την γνώμη του- να τεθεί άμεσα το ζήτημα της επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής.