Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Τα κορυφαία στελέχη βγάζουν τα «μαχαίρια» και ο Βενιζέλος ετοιμάζει τις άμυνές του


Γιατί εγώ δεν είμαι κορυφαίος αφού το χωριό μου είναι σε κορυφή της Οροσειράς της Πίνδου? Γ.Ζ.
Κάποτε το να αμφισβητήσεις την βιολογία του Λυσσένκο, την ψυχολογία του Παβλόφ ή την γλωσσολογία του Μαρ εξασφάλιζες μια σίγουρη θέση σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Σήμερα το να αμφισβητήσεις τον κ. Βενιζέλο είναι μάλλον ευλογία και μια τέτοια επιλογή σε οδηγεί, λυτρωτικά, εκτός ΠΑΣΟΚ.....
Το να θεωρείται σήμερα η 3η Σεπτεμβρίου ενδεχομένως να είναι για το 2012 εξ’ ίσου σημαντική με εκείνη το 1974 δεν αποτελεί πλέον ύβρη ή βλασφημία. Γιατί πολλά εκ των προβεβλημένων στελεχών φημολογείται ότι προσανατολίζονται να επιλέξουν αυτή ακριβώς την ημέρα για να διατυπώσουν δημοσίως την δική τους πολιτική πρόταση.
Όπως ήταν φυσικό- και κατά την πάγια τακτική των κομμάτων- η φημολογία έχει ήδη φτάσει στους αρμόδιους χειριστές τέτοιου είδους κρίσιμων καταστάσεων. Πολλοί μάλιστα ισχυρίζονται ότι έχει γίνει η αναγκαία προετοιμασία ώστε να μην υπάρξει αιφνιδιασμός αλλά και για να υπάρξουν άμεσες αντιδράσεις.

Στο μεταξύ η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε δεινή θέση και όπως διαρρέεται είναι έτοιμη να εκραγεί. Το γεγονός αυτό στην παρούσα φάση φαίνεται διαχειρήσιμο αλλά όταν θα αρχίσουν οι επίσημες αμφισβητήσεις για την ηγεσία τότε ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει τις εξελίξεις.
Ο κ. Λοβέρδος μπορεί προς το παρόν να σιωπά αλλά σίγουρα ετοιμάζεται, ο κ. Παπουτσής ενδεχομένως να δείχνει απόμακρος αλλά είναι προβληματισμένος, ο κ. Καρχιμάκης μπορεί να παρατηρεί υποτίθεται αδιάφορος τους ακροβατισμούς του κ. Σκανδαλίδη αλλά θέλει να του βγάλει το προστατευτικό δίχτυ και ο κ. Χρυσοχοΐδης να δείχνει διαλλαχτικός αλλά είναι έτοιμος να βγάλει το ρεβόλβερ.
Όλοι συνεπώς είναι έτοιμοι να παρέμβουν- ακόμα και σε θεωρητικό επίπεδο- αφού γνωρίζουν καλά ότι και με βάση τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις τα πράγματα έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια ανοχής. Το ΠΑΣΟΚ βυθίζεται και ο κ. Βενιζέλος φαίνεται να έχει ξεχάσει ολότελα ότι «η κοιλιά που γέννησε το κτήνος είναι πάντα γόνιμη».

Και μέσα σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι υπάρχει και ο κ. Παπανδρέου ο οποίος δείχνει πρόθυμος να πάρει την ρεβάνς.
Η προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από την πρόσφατη δημοσκόπηση δεν έτυχε καλής υποδοχής από τα στελέχη του κόμματος. Το ποσοστό το οποίο διαρρέει με φιλοτιμία η Ιπποκράτους είναι το διπλάσιο ακριβώς από εκείνο που εμφανίζεται σε πρόσφατη έρευνα.
Εν πολλοίς ο μήνας Σεπτέμβριος θα είναι και πάλι ένας πολύ ενδιαφέρον μήνας για το ΠΑΣΟΚ διατηρώντας έτσι την παράδοση.

newspost.gr